Турската полиция арестува мъж, който би могъл да играе ключова

...
Турската полиция арестува мъж, който би могъл да играе ключова
Коментари Харесай

Турската полиция арестува евентуалния организатор на убийството на Андрей Карлов

Турската полиция арестува мъж , който би могъл да играе основна роля в организирането на убийството на съветския дипломат Андрей Карлов , заяви РИА Новости, базирайки се на вестник Sabah.

От полицията оповестяват единствено буквите на мъжа - В.К.А.

По информация на източник на изданието, обвиненият влиза в организацията на опозиционния ислямски просветител Фетхуллах Гюлен (FETO) и за това е уволнен от държавна работа.

 Убиха съветския дипломат в Анкара при нахлуване
Убиха съветския дипломат в Анкара при нахлуване

Външното министерство на Русия удостовери, че посланикът е умрял

Мъжът е бил задържан за известно време, само че по-късно е освободен . Отбелязва се, че задържаният е употребил програмата ByLock. С нейна помощ, съгласно турските управляващи, членовете на FETO обменят зашифровани известия.

По-рано по съмнение в съпричастност към убийството на съветския посланик в Турция задържаха петима души - трима някогашни служители на реда, шеф на издателство Guru Medya Хайреддин Айдинбаша и уредникът на фотоизложбата, на която бе погубен посланикът Мустафа Тимур Озкан .

 В Турция арестуваха рускиня за убийството на съветския дипломат
В Турция арестуваха рускиня за убийството на съветския дипломат

33-годишната Екатерина се свързала по телефона с килъра

Карлов бе убит на 19 декември 2016 година в Центъра за модерно изкуство в Анкара. Дипломатът бе атакуван, когато произнасяше слово за разкриване на изложбата " Р усия през очите на пътешественика: от Калининград до Камчатка ". Престъплението бе осъществено от помощник на полицията Мевлют Алтинташ, който бе премахнат.

Почти незабавно турските управляващи обявиха, че убийството е било планувано. Турските политици и медиите заподозряха в неговото образуване Гюлен, който се намира в Съединени американски щати. Самият просветител обществено осъди това закононарушение, назовавайки го " ужасяващ терористичен акт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР