Турската опозиция обвини правителството на Реджеп Тайип Ердоган в организиране

...
Турската опозиция обвини правителството на Реджеп Тайип Ердоган в организиране
Коментари Харесай

Турската опозиция се оплаква от възобновеното съдебно дело срещу кмета на Анкара

Турската съпротива упрекна държавното управление на Реджеп Тайип Ердоган в образуване на политически „ опит за прелом “, откакто възобнови спящо наказателно дело против кмета на Анкара единствено месеци преди локалните избори.

Министерството на правораздаването се стреми да анулира правосъдно решение от 2021 година да не се води дело за клюка против кмета на Анкара Мансур Яваш, една от водещите фигури в политическата съпротива в Турция, съгласно документи, налични за Financial Times.

Ходът за наново отваряне на случая, който беше изработен в края на октомври, само че не беше докладван по-рано, идва преди решаващите локални избори през март, когато Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Ердоган ще се опита да конфискува назад надзор над двата най-големи града в Турция, Истанбул и Анкара.

Решението за възкръсване на случая също идва, когато западните съдружници на Турция са разтревожени от плъзгането на Ердоган към автокрация, като Европейски Съюз предизвести в отчет предишния месец, че в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР