Турската операция в Африн - пресечна точка на интересите на

...
Турската операция в Африн - пресечна точка на интересите на
Коментари Харесай

Турската операцията в Африн - пресечна точка на интереси

Турската интервенция в Африн - пресечна точка на ползите на главните играчи в Сирия. Какъв е залогът там - вижте коментара на шефа на мозъчния концерн Маршал в Анкара - пред Тоня Димитрова.

 © Българска телеграфна агенция
Опитът за навлизане на подкрепяни от Иран милиции в Африн е бил тест за отговора на Турция и Русия, счита шефът на мозъчния концерн „ Маршал “ в Анкара.
Йозгюр Юнлюхисарчъклъ, шеф на „ Джърман Маршал фонд “ в Анкара: От една страна Иран поддържа Асад, само че от друга желае да разшири наличието си посредством лоялните си милиции. Москва също поддържа Асад и приема добре всяка непозната поддръжка за неговия режим, само че Русия също по този начин е загрижена и поради възходящото наличие на Иран в Сирия. Желанието на Русия е да балансира наличието на Иран дружно с Турция.
Първата фаза от интервенция „ Маслинова клонка “ за обграждане на Африн е към своя край, следва по-тежката втора фаза, която планува блокада и пречистване на града и неизбежно би включвала и турски жертви.
 Дамаск се готви за борби в Африн и в Източна Гута Дамаск се готви за борби в Африн и в Източна Гута
Сирийски проправителствени сили навлязоха в Африн, само че бяха посрещнати от предупредителни изстрели на турската артилерия. Местни медии оповестяват, че от...
Йозгюр Юнлюхисарчъклъ, шеф на „ Джърман Маршал фонд “ в Анкара: В тази обстановка не считам, че Турция е напълно срещу Африн да бъде високомерен от сирийския режим. Това, което интересува Анкара е кои сили от Сирия ще завладяват града - елементи от постоянната войска, лоялна на Асад или бойци, подкрепяни от Иран. Второ - каква ще е задачата им - ще влязат в града, с цел да пазят Силите за отбрана на народа от Турция или с цел да ги възпират.
В Африн има конфликт на ползите на двете най-големи армии в НАТО - турската и американската.
Йозгюр Юнлюхисарчъклъ, шеф на „ Джърман Маршал фонд “ в Анкара: Турция и Съединените щати освен имат разнообразни цели в Сирия, само че те имат и сблъскващи се тактики, ритат се по кокалчетата и връзките са достигнали до ръба на разпада. Но с помощта на визитата на държавния секретар Рекс Тилърсън Турция и Съединените щати се съгласиха да не са съгласни по някои въпроси в Сирия, договориха се още, че тези различия няма да разрушат изцяло връзките.  Коя е частната съветска войска в Сирия? Коя е частната съветска войска в Сирия?
Няколко десетки жители на Русия и някогашни руски републики са били убити или ранени през последните дни в Сирия. Това заяви през днешния ден съветското външно мин...

Дори от Анкара признават, че всичко в района зависи от Русия.
Йозгюр Юнлюхисарчъклъ, шеф на „ Джърман Маршал фонд “ в Анкара: Русия е единственият състезател в Сирия със тактика, която може да бъде приложена. На изток от Ефрат е друго - преобладаващият състезател там са Съединените щати. Но на запад от Ефрат нито Турция, нито Иран, нито Асад вършат нещо, в случай че Русия е срещу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР