Турската индустрия за медицинско оборудване е изнесла защитни продукти като

...
Турската индустрия за медицинско оборудване е изнесла защитни продукти като
Коментари Харесай

Пандемията направи Турция рекордьор, изнесе защитни изделия ...

Турската промишленост за здравно съоръжение е изнесла защитни артикули като костюми и маски на стойност близо 5 милиарда $ през 2020 година

Пандемията COVID-19, която се отрази неподходящо на публичното здраве и доста браншове по целия свят, активизира бранша на здравното съоръжение, защото търсенето на персонални защитни артикули като маски или ръкавици набъбна, съобщи ръководителят на Асоциацията на работодателите на здравната промишленост в Турция (SEIS) Метин Демир. И добави: " Турската промишленост се възползва от своята преференциална позиция като един от водещите производители на защитно съоръжение в света. Тя стана рекордьор в света по индустриален потенциал и продажби. "

Износът на бранша възлизаше на 600 милиона $ през 2019 година, а през пандемичната 2020 година, той доближи 5 милиарда $.

„ Направихме пробив в износа спрямо предходните години “, сподели той, отбелязвайки, че китайските производители не бяха в играта при започване на пандемията, която се трансформира в преимущество за Турция.

„ Към края на 2020 година Китай се върна в играта “, сподели Демир, само че турските производители към момента продават своите артикули на конкурентни цени. И добави, че тази година се чакат 2 милиарда $.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР