Турската индустриална и бизнес асоциация (TÜSİAD) получи писмо от заместник-министъра

...
Турската индустриална и бизнес асоциация (TÜSİAD) получи писмо от заместник-министъра
Коментари Харесай

САЩ заплаши турски бизнесмени със санкции, ако работят с Рус...

Турската индустриална и бизнес асоциация (TÜSİAD) получи писмо от заместник-министъра на финансите на Съединените щати (САЩ) Уоли Адейемо, което предизвестява за вероятни опасности от наказания, в случай че компании открият връзки със глобени съветски юридически и физически лица.

В изказване TÜSİAD сподели на 23 август, че е споделило писмото с турското външно министерство, финансовото министерство и министерството на търговията.

Ежедневникът Уолстрийт джърнъл по-рано на 22 август заяви, че Адейемо е изпратил идентични писма до Американската комерсиална камара в Турция и TÜSİAD и предизвестява за риск от наказания при " връзки с съветски жители и организации ".

На 20 август Адейемо сподели на турския заместник-министър на финансите Юнус Елиташ, че съветски организации и лица се пробват да употребяват Турция, с цел да заобиколят западните наказания, наложени поради войната на Москва в Украйна.

Търговията сред Турция и Русия процъфтява от пролетта, защото турски компании, на които не е неразрешено да работят с съветски контрагенти, се намесиха, с цел да запълнят празнината, основана от рестриктивните мерки на бизнеса от Европейски Съюз, който напусна Русия след нахлуването ѝ в Украйна по-рано тази година.

Турция не глоби Русия за нахлуването в Украйна, заявявайки, че остава подвластна от съветските енергийни доставки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР