Турската армия и свързаните с нея въоръжени групи в Сирия,

...
Турската армия и свързаните с нея въоръжени групи в Сирия,
Коментари Харесай

Медии: Турската операция в Идлиб е срещу Сирийските демократични сили

Турската войска и обвързваните с нея въоръжени групи в Сирия, са дискутирали методите за изтласкване на подкрепяните от Съединени американски щати „ Сирийски демократични сили “, написа иранската осведомителна организация FARS, като се базира на районни кюрдски медии.
Според информацията, районни медии близки до разнообразни групировки настояват, че офицери от турския Генерален щаб и локални организации са се срещнали в ал-Баб, с цел да обсъдят опциите за взаимна интервенция против „ Сирийските демократични сили “.
Според локални източници, командирите на групировките „ Султан Морад Ферка “, „ ал-Хамза Ферка “, „ Лива ал-Моатасем “ и „ ал-Шамиех Фронт “ са взели участие в срещата, чиято цел е била начертаването на проект за завладяването на Тал Рифат и други обитаеми места.
Кюрдскоезично издание оповестява, че още в средата на август турските сили за сигурност са почнали артилерийски бараж и ракетни удари против селищата Кастал, Джанду, Бафлунет и Маримин в провинция Африн в отговор, на което Съюз на демократичните сили стартира контраатака в ал-Шахба, написа организация „ Фокус “, базирайки се на иранската FARS.
По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган заяви за военната интервенция в Идлиб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР