Туроператори от обединение Бъдеще за туризъм“ излизат на протест пред

...
Туроператори от обединение Бъдеще за туризъм“ излизат на протест пред
Коментари Харесай

Туроператори излизат на протест срещу критериита за държавна помощ

Туроператори от обединяване „ Бъдеще за туризъм “ излизат на митинг пред президентството, недоволни от разпореждане на Министерския съвет, което дефинира изискванията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ.

Държавната помощ е в размер на 17,5 милиона лв. и туроператорите би трябвало да я употребяват за връщане на пари на неосъществени пътувания на клиенти за 2020 година поради пандемията от ковид.

Поставените условия за кандидатстване са неизпълними за някои компании и по този начин парите няма да доближат до техните клиенти, настояват от организацията.

Според нейни представители няма чуваемост от Министерството на туризма, по тази причина те упорстват и за оставката на министъра на туризма Стела Балтова.

„ Искането ни за оставка – това е безусловно последна мярка. Ще протестираме пред президентството, тъй като самият президент съобщи, че неговото служебно държавно управление идва с ясната поръчка за правда и бистрота. В момента нито имаме бистрота, нито имаме правда. Така че по тази причина ще бъдем пред президентството начело и по тази причина ще настояваме да се върне назад правото на закона, за който ние сега настояваме “, разясни Павлина Илиева – ръководител на организацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР