Турнирният директор на Аустрелиън Оупън Крей Тайли посочи, че Новак

...
Турнирният директор на Аустрелиън Оупън Крей Тайли посочи, че Новак
Коментари Харесай

Директорът на Аустрелиън Оупън: Новак Джокович е добре дошъл, ако получи виза

Турнирният шеф на Аустрелиън Оупън Крей Тайли уточни, че Новак Джокович ще е добре пристигнал да играе на шампионата, в случай че успее да се снабди с виза.

Сърбинът бе депортиран от страната през януари, защото нямаше имунизация против ковид. В резултат от трагичното дело, което продължи няколко дни, Ноле получи възбрана да влиза на територията на страната до 2025 година.

Австралийското държавно управление има право да анулира възбраната и Тайли твърди, че точно това ще е основно за присъединяване на някогашния №1 в Мелбърн.

„ Новак и държавното управление би трябвало да се схванат, след което ние ще следваме инструкциите, които получим. Това не е тематика, по която можем да лобираме. Въпросът ще се реши от двете страни, ние бихме го посрещнали в конкуренцията по-късно. “

През предишния месец Джокович сподели, че чака положителни вести от австралийските управляващи, само че по-късно се чуха противоречиви сигнали. Бившият министър на вътрешните работи Карън Андрюс заяви през тази седмица, че е срещу допускането на 21-кратния първенец от Големия шлем, защото това би било „ пестник “ за имунизираните локални жители.

Тайли приказва и по другата настояща тематика от 2022, потвърждавайки, че съветските и беларуските състезатели ще могат да играят в Мелбърн под безпристрастен байрак.

Те не бяха позволени на Уимбълдън и на останалите тревни шампионати във Англия заради войната, която страните им водят в Украйна. Ролан Гарос и Ю Ес Оупън обаче им разрешиха да играят.

„ Трябва да играят като самостоятелни състезатели под неутрално знаме. Но ще бъдат добре пристигнали на Australian Open през януари. “

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР