Турнето на 10 юни – в Летния театър - Г-н Лечев,

...
Турнето на 10 юни – в Летния театър
- Г-н Лечев,
Коментари Харесай

Иван Лечев: Симфоничният оркестър е може би най-съвършеният инструмент, измислен от човечеството

Турнето на 10 юни – в Летния спектакъл

- Г-н Лечев, на 10 юни „ Фондацията “ се завръща на варненска сцена за дълго чакан от почитателите рок концерт. Вълнувате ли се от идната среща с публиката?

- Това ще бъде доста юначен концерт. Нас огромните подиуми не ни плашат, както и дребните (смее се). Скоро четох едно изявление със Стинг, в което споделя, че преди време, като са създавали Police, за тях не е имало никакво значение дали са в „ Роял Албърт Хол “ или в клуб за 5 души. Ние сме тъкмо по този начин, като тях. Спокойни сме, тъй като както споделя Иван Лечев (смее се), ние не изпълняваме непознати песни. Това е нещо, което съвсем наложително има триумф, стига ние да си изсвирим и изпеем добре частите.

- Какво ще ни визиите?

- Ще има засилено наличие на песни на „ Щурците “, които стават на 55 година Затова и турнето ни е със заглавие “ФОНДАЦИЯТА " чества “ЩУРЦИТЕ " на 55 година ” Следващото сходно юбилейно събитие ще бъде може би, когато стана аз на 70 (смее се).

- Ако ви върна обратно във времето, създавайки „ Фондацията “, вярвахте ли, че супергрупата ще има подобен триумф?

- Аз бях безусловно сигурен, че този план ще има подобен триумф, по тази причина и се съгласих да вземам участие в него. Всички тези песни, прелестно написани, да не позволим през годините да бъдат забравени и изтикани в ъгъла и хората да имат опция да ги слушат и да си ги спомнят непрестанно. А хората толкоз доста си ги спомняха, че чак обиколихме целия свят с тях. Дори не съм знаел, че толкоз доста българи има по света. Все още сме длъжници на българите, които са в Бразилия и Аржентина. Все не съумяваме да се организираме да отидем, пътят е доста дълъг. Сложно е. Въпреки че бяхме в Австралия. Там българите са доста проведени. Особено по южното крайбрежие в градове като Аделаида, където има българи, които живеят от 20-те години на предишния век. Те приказват остарял български, само че имат своя черква, учебни заведения, доста са сплотени и държат един на различен. Това е извънредно прелестно. За страдание не на всички места по света е по този начин.

В турнето “Фондацията " чества “Щурците ” на 55 година ” на сцената ще стъпят именитите Валди Тотев и Георги Марков, които ще се причислят към Кирил Маричков и останалите членове на “Фондацията ” - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански. Всички те ще изпълнят дружно най-големите шлагери на популярната група.

За първи път от 5 години насам “Шурците ” ще бъдат дружно на една сцена.
Музикантите от “Фондацията ” дават обещание неповторимо преживяване за всички по време на концертите, а турнето ще продължи единствено до края на 2022 година

Супер музикантите ще свирят първо в Русе – на 6 май, следва Варна, “Летен Театър ” – на 10 юни, Бургас, “Летен Театър ” - на 21 юли, Тутракан - на 28 юли, Пловдив, “Античен Театър ” - на 5 август и Созопол, в границите на “Аполония ” - на 4 септември.

Билети можете да намерите в системата на Ticketportal.bg (), на касата на Летния спектакъл и бензиностанции ОМВ.

Подробности следете във фейсбук страницата на Ticketportal.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР