Туризмът може да допринесе за растежа на световната икономика, защото

...
Туризмът може да допринесе за растежа на световната икономика, защото
Коментари Харесай

Ангелкова:Туризмът може да допринесе за растежа на световната икономика

Туризмът може да способства за растежа на международната стопанска система, тъй като е водещ фактор за резистентност.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила по време на среща с президента на авиационната компания „ Емирейтс” Гари Чапмън, оповестиха от ведомството.

Двамата разговаряха в аржентинската столица Буенос Айрес в границите на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм.

„ Традиционно той е един от най-важните мотори на благосъстоянието и просперитета и в последните десетилетия се развива с ускорени темпове “, счита Ангелкова.

Министърът акцентира, че в България се регистрира близо 17% растеж на задграничните туристи в интервала декември 2017 година - януари 2018 година Тя посочи, че растежът на приходите от интернационален туризъм в интервала декември- февруари 2018 година е над 11 %. Така постъпленията за огромна част от зимния сезон доближават близо 796 млн. лева

По време на срещата стана ясно, че самолетна компания „ Емирейтс “ може да заложи в проектите си за нови линии и полети сред Дубай и България.

Министър Ангелкова обясни, че на българския пазар към този момент оперира компанията „ Fly Dubai”. Г-н Чапман разяснява, че те работят в тясно съдействие с тях. Според него има благоприятни условия за увеличение на полетите към Обединените арабски емирства през „ Fly Dubai” и други самолетни компании. Николина Ангелкова акцентира, че Министерството на туризма работи в тясно съдействие с Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, защото положителните транспортни връзки и авиацията в частност, са извънредно значими за развиване на туризма и привличането на гости от далечни и нови пазари.

Министър Ангелкова срещна събеседника си с самодейностите на Министерството на туризма да развие висококачествени туристически артикули, с които България се утвърждава като дестинация за четири сезона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР