Туристите за малко не линчуваха ековандалитеКметът на Вечния град призова

...
Туристите за малко не линчуваха ековандалитеКметът на Вечния град призова
Коментари Харесай

Природозащитници почерниха фонтана „Треви“ в Рим

Туристите за малко не линчуваха ековандалите
Кметът на Вечния град прикани полицията да спре офанзивите против “вечната хубост ”

Активисти на прирозащитната младежка организация “Последно потомство ” почерниха с десетки литри мрачно мастило водата в коритото на фамозния римски шадраван “Треви ”.

Преди това десетината момчета и девойки се цопнаха във към момента кристалната вода с викове: “Страната ни умира! ”, “Не на изкопаемите горива! ” и “Да не плащаме за вкаменелости! ”.

Независимо от ранния час, към фонтана се бяха събрали стотици туристи от целия свят, които се нахвърлиха с обиди на всевъзможни езици против ековандалите и едвам не ги линчуваха. Протестиращите бяха избавени от здрав бой от пристигналите в точния момент на място ченгета, които ги арестуваха.

Римски медии припомниха, че сегашната акция на “Последно потомство ” е повтаряне на боядисването в черно на 1 април на различен прочут шадраван на италианската столица - “Ла Баркача ” или “Дългата лодка ”. Тогава акцията на ековандалите се прочу по целия свят, защото бе снимана с десетки телефони и грозните фрагменти безусловно задушиха мрежата.

След “Ла Баркача ” поборниците против добива и потреблението на изкопаемите горива обезобразиха с багра митични здания на Ренесанса във Флоренция, Милано, Верона и други италиански градове.

“Престанете с неуместните офанзиви против историческите монументи на културата и художественото ни завещание! ” - този апел насочи към деятелите на “Последно потомство ” кметът на Рим Роберто Галтиери. Припомняйки спечелилия “Оскар ” незабравим филм “Великата хубост ” на режисьора Паоло Сорентино, чието деяние се развива в Рим, градоначалникът на италианската столица акцентира, че тя, “великата хубост ” на Италия и света, е грубо засегната и омаскарена от безотговорни дейности. В същото време кметът уточни, че за интервенцията по почистването на “Треви ” ще са нужни над 300 000 литра вода, които са доста скъпи. Ето за какво Галтиери прикани природозащитниците да стачкуват пред палатите на властта с разрешените за това средства и даде обещание, че самият той ще спомага гласът им да бъде чут.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР