Туристите в Турция се втурнаха да пазаруват, възползвайки се от

...
Туристите в Турция се втурнаха да пазаруват, възползвайки се от
Коментари Харесай

Заради срива на лирата: Хиляди туристи се втурнаха да пазаруват в Турция

Туристите в Турция се втурнаха да пазарят, възползвайки се от внезапния спад на турската лира, който внезапно увеличи покупателните им качества.

Пред първокласните магазини на Шанел и Луи Вюитон в истанбулския квартал Нишанташъ се извиха опашки от най-вече арабски туристи, очакващи да се възползват от рецесията с турската национална валута, която единствено в петък намали цената си с 18 % и доближи исторически най-малко от над седем турски лири за $, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Купуваме облекла, грим, купуваме марки ", сподели Фатима Али от Кувейт, която посещава града с двете си дъщери.

"Цените са доста ниски ". Подобно на други туристи в същото състояние тя носи със себе си о куфари, които да цялостни.

Пред магазин за козметика, тя държи три. Лирата загуби над 40 на 100 от цената си по отношение на $ до момента тази година, на първо място поради безпокойства за въздействието на Ердоган върху стопанската система, апелите му за намаление на лихвените проценти и утежняването на връзките със Съединени американски щати.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган окачестви понижаването на цената на турската лира като "заговор " против Турция, само че съобщи, че турският народ няма да се съобщи. През последните дни той насочва всекидневни апели към своите сънародници да обменят доларите и еврото, с които разполагат, с цел да поддържат турската валута. Клиент от Египет пресмята, че е икономисал към хиляда $ от покупките си в Истанбул спрямо парите, които би похарчил, в случай че бе купил същите дарове и облекла в своята страна.

"Надяваме се, поради Турция, че валутата ще се съвземе, " споделя Халид ал-Фахад от Кувейт. "В същото време се надяваме, поради клиентите, лирата да остане каквато е в този момент ", прибавя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР