Туристите по родното Черноморие се оказват неприятно изненадани от солените

...
Туристите по родното Черноморие се оказват неприятно изненадани от солените
Коментари Харесай

Стига бе! 40 лева за паркинг на морето

Туристите по родното Черноморие се оказват неприятно сюрпризирани от солените цени за паркинг. Това лято таксите за платените зони, както и за частните паркинги са скочили съвсем двойно. Да почиваш на морето с персонален автомобил се оказва много скъпо начинание, а и липсват свободни места за паркиране и престой.

Между 1 и 2,50 лв. на час коства да паркираш в платена зона в морските ни градове.

„ Албена “ да вземем за пример, в случай че желаете да спрете покрай плажа, в по този начин наречената зелена зона, цената е 20 лв. за 24 часа. В Балчик от 1 август също към този момент има общинска синя зона. Тарифата е 1 лев на час, 10 лв. за денонощие. Във Варна към този момент е допустимо целодневно паркиране в синята зона, която работи от 9 до 20 часа, в това число и в почивните дни. Цената за денонощие е 16 лева

И южните курортни градове не изостават във повдигането на цените и в разширението на зоните за платено паркиране.

В Слънчев бряг таксата за паркиране е 2,50 лева на час, а в Созопол даже са разчертали синя зона отвън града, само че пък покрай морето. Там паркирането в общинската зона е сред 2 и 4 лева на час, а за денонощие 12-14 лв.. Най-евтино се стопира в Бургас, където синята зона е 1 лев на час, а за денонощие се заплаща 6,50 лева с Данък добавена стойност.

Местата за паркиране може и да са малко, по тази причина пък паяците шетат доста интензивно по морето. Репатрирането на погрешно спрял автомобил във Варна удря 70 лева В зона „ Квартали “ репатрирането е 50 лева, а санкцията на място – 35 лева Оттам се похвалиха, че поставят по 150 скоби на ден и подвигат по 40-50 автомобила. 80 лева ще платите, в случай че ви вдигнат колата в Слънчев бряг и 35 лева, в случай че се разминете единствено със скоба. В Бургас репатрирането коства по-тънко – 55 лева

Оказва се, че хотелите все по-малко оферират безвъзмезден паркинг към пакета услуги за почивката, макар че разполагат с място за гараж. Местата обаче не доближават и по този начин за туристите остава задачата невъзможна да паркират гратис или най-малко на допустими цени. До 40 лв. може да стигне дневният разход единствено за автомобила на морето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР