Туристите от Югоизточна Европа не само са възстановили пътуванията си

...
Туристите от Югоизточна Европа не само са възстановили пътуванията си
Коментари Харесай

Българите пътуват повече до Германия отпреди пандемията

Туристите от Югоизточна Европа освен са възстановили пътуванията си до Германия на равнищата отпреди пандемията, само че и са ги надминали. През 2022 година българите са осъществили 482 хиляди нощувки в Германия, като в този брой не са включени пътуванията на посетители при родственици. В процентно отношение Германия регистрира спад с 34.8% на визитите от България през 2020 година и растеж от 45.5% за 2022 година

Това демонстрират данните на Националния ръб по туризъм на Германия, показани от Кристиян Салай, шеф на районния офис на организацията.

Нощувките на българите през първите четири месеца на тази година в Германия пък надвишават тези отпреди COVID-19. Ръстът е с 34.7% по отношение на година по-рано или 142 хиляди общо.

Българите остават за приблизително 11.7 нощувки в страната, а 36% от тях залагат на визити на разнообразни туристически обекти в градовете. Повечето провеждат сами пътуванията си по интернет и харчат приблизително 732 евро на пътешестване.

Останете по-дълго

През последните години Германия избира облика на дестинация, в която се държи на устойчивите решения. В този дух е и слоганът " Останете по-дълго " с концепцията, че едно по-дълго пътешестване с изключение на по-евтино от две по-къси е и източник на по-малко създадени парникови излъчвания.

Бордът по туризъм предизвиква сънародниците си, а и гостите, да пътуват с влакове из страната като добре развитата мрежа разрешава това. В същото време влаковете са доста натоварени, изключително през уикендите, защото държавното управление вкара стратегия, която разрешава на всеки жител да си купи билет от единствено 49 евро, с които може да пътува из цялата страна. Цената не допуска да се употребяват експресните влакове и първа класа. Това докара до големи стълпотворения по гарите - изключително от петък до неделя, само че също и във вечерните часове, там където те се употребяват от работещите в прилежащо обитаемо място. Много германци разясняват, че първо е трябвало да се разшири потенциалът на " Дойче бан " и тогава да се предизвиква използването му. Причината е освен в тълпите хора, само че и анулацията на влакове, закъсненията и смната на пероните малко преди отпътуването.

Извън това несъмнено влаковете са комфортен метод на напредване в Германия и макар изброените проблеми качеството на услугата надалеч надминава това, което е в България.

Общо 51 обекта под отбраната на ЮНЕСКО, хиляди километри маркирани екотъпеки и велоаели,

По данни на Националния ръб по туризъм на Германия страната се подрежда на 8 място по брой интернационалните туристи като през 2022 година се издига от 9 на 8 място като незабавно след нея е Гърция. Като цяло отвън района, в който попада и България, от другите дестинации броят на туристите и нощувките не са достигнали предковидните времена. През последната година страната разчита главно на посетители от Европа. През изтеклата година броят на непознатите туристи доближава 68.1 млн., което е 75% от равнището през 2019 година

Посещенията от чужденци в страната през интервала януари-март всекидневно са за присъединяване в панаири и изложби, само че след пандемията това се е трансформирало и към този момент се следят разнообразни комбинации в пътуванията сред работа и почивка.

Средната възраст на туристите е 43.5 години и продължава да се подмладява. Една трета от тях са на възраст 15-34 години или общо 17.2 млн. Те търсят резистентност, сочи изследване на туристическия ръб и това е определило посоката на развиване на туризма.

Националният транспортьор " Луфтханза " употребява 20% стабилно гориво, наричано още зелен керосин. За момента то е няколко пъти по-скъпо от обичайното, само че в бранша чакат това да се промени, когато създаваните размери и ползване набъбнат.

Проучването демонстрира още, че 20% от туристите по света, които възнамеряват пътешестване в чужбина през тази година, сочат Германия като своя дестинация, което й отрежда трето място след Италия, до която ще пътуват 25% от туристите и Испания, на която се падат 23%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР