Туристическият бизнес у нас разчита на двустранна политическа подкрепа от

...
Туристическият бизнес у нас разчита на двустранна политическа подкрепа от
Коментари Харесай

512 000 руски туристи са посетили България през 2018 г.

Туристическият бизнес у нас разчита на двустранна политическа поддръжка от най-високо равнище за привличане на съветски туристи в България.Данни на Министерството на туризма сочат, че ранните записвания на съветските туристи тази година са намалели с 25%.

 © Българска национална телевизия
През предходната година 512 000 съветски туристи са посетили България, което ги слага на шесто място измежду чужденците.

Всяка година губим приблизително по 30 хиляди туристи от Русия.
проф. Стоян Маринов - Варненска туристическа камара: Основната причина е мощната конкуренция на Турция и Египет. Руските туристи се преориентираха към тези дестинации поради извънредно преференциалните предложения.
Причина за отлива са тежките визови процедури за съветските жители.

 Русия желае дълготрайни български туристически визи Русия желае дълготрайни български туристически визи
Спадът на резервациите за почивки в България от съветски туристи се дължи на компликации при издаването на визи, счита посланикът на Русия Анатолий Макаров...

И казусът не е в цената на визата.
доцент Румен Драганов, Национален ръб по туризъм: Крайно време е руснаците да получат многократна виза за Европа, каквато е практиката за доста други страни, тъй че да облекчим туризма. Това би трябвало да са визи за интервал от 10 години.
И от българо-руската комерсиално промишлена палата поддържат предлагането за многократни туристически визи. Или най-малко за тези, които постоянно идват в България. По данни на камарата това са до 50% от съветските туристи.
 Първият от пет години насам под наем полет с съветски туристи кацна в София Първият от пет години насам под наем полет с съветски туристи кацна в София
Организаторите посрещнаха идващите близо 200 души с самун, сол и национални танци.

Проблем са и транспортните връзки - единствено две компании летят целогодишно.

В един от най-големите ни ски курорти сега съвсем няма съветски туристи, тъй като няма директни полети до Пловдив.
Мариян Беляков - изпълнителен шеф на Пампорово АД: Необходимо е съгласно нас да се откри метод да бъдат подтиквани всички съветски компании, да се основат нови съветски стратегии с кацания на летище Пловдив и летище София, що касае ски туризма, като това при всички положения изисква голямата интервенция на страната. Ако това се направи, взривът на съветски туристи може да бъде 200-300, в случай че не и 500%.
Туристическият бизнес желае и възобновяване на пътуванията на русначета за детски лагери у нас. В доста наши черноморски курорти има построени огромни детски комплекси, някои от които в този момент стоят празни.
 Турция към този момент е и зимна дестинация за съветските туристи Турция към този момент е и зимна дестинация за съветските туристи
През януари 2019 година Турция е посетена от 34% повече руснаци, в сравнение с през същия интервал на предходната година. Експерти назовават това „ изумителен резулта...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР