Туристическите автобуси през лятото в Бургас ще могат да престояват

...
Туристическите автобуси през лятото в Бургас ще могат да престояват
Коментари Харесай

Кметът на Бургас със заповед: 15 минути престой на туристическите автобуси през лятото

Туристическите рейсове през лятото в Бургас ще могат да престояват до 15 минути. Това се регламентира със заповед на кмета на града Димитър Николов , издадена преди новия туристически сезон, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Заповедта регламентира местата и времето за престой на туристическите рейсове през сегашния сезон. Това се прави, с цел да не се получават тапи по улиците и да не се нарушава графикът на градския превоз през лятото.

Туристическите рейсове, влизащи в Бургас за шопинг турове, посещаване на музеи, галерии и други туристически пътувания, ще могат да престояват не повече от 15 минути при идване - за слизане на пасажерите, и 15 минути при тръгване - за качване на пасажерите.

Местата, на които това ще става са:  бул. " Стефан Стамболов " ; пред Бургаския свободен университет; бул. " 24-ти Пехотен Черноморски полк ", в региона на Експозиционен център " Флора " ; ул. " Александър Батенберг " ; след бариерата на пристанище Бургас.

Определените със заповедта места за престой ще бъдат сигнализирани със съответната отвесна и хоризонтална маркировка , според Закона за придвижването по пътищата, а след разтоварване на пасажерите, рейсовете ще се насочват за престой на охранителен общински  паркинг зад Трета поликлиника. Забранява се и придвижването на рейсове, изпълняващи инцидентни транспорти, в буслентите, както прекъсването и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския превоз.

Припомняме, че всяко лято Общината провежда безвъзмездни пешеходни турове до забележителности в града, водени от младежи доброволци.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР