Туристическа агенция Nikea Travel Argentina завлича и лъже клиенти за

...
Туристическа агенция Nikea Travel Argentina завлича и лъже клиенти за
Коментари Харесай

Разкритие на Скандал! Туристическа агенция завлича клиенти за екскурзия до Аржентина


Туристическа организация Nikea Travel Argentina завлича и лъже клиенти за екскурзия до Аржентина, това научи "Скандал " след получени сигнали от опарени жители.

Те са изпратили групова тъжба до Прокуратурата към Николай Славчев Илиев за заграбване на общата сума от 22 704 лева

Ето какво гласи цялостният текст на жалбата:

Колективна тъжба към Николай Славчев Илиев за заграбване на общата сума от 22 704 лева, за всеки един сумата е по 2838 лева
Във връзка с пътешестване показано като "Инфо Тур Никеа 2018 - Буенос Айрес, Водопадите на Игуасу и Рио де Жанейро " сме заплатили по банков път по 2838 лева след показана оферта.... http://nikeabulgaria.blogspot.com/ Подробно офертата я получихме разпечатана на среща на 13.02.2018 година с лицето Николай Славчев Илиев в офис на адрес гр. София, бул. „ Александър Стамболийски 29. Контакт с него имаме от Мария Кленовска, която е негова и позната и моя колежка и също беше заинтригувана от това пътешестване. Беше ни направена презентация на екскурзията. По негово изказване това е офиса на адвокатката с която сега работи с цел да започва активността си в България. На презентацията лицето Николай Славчев Илиев ни осведоми, че от близо 20 години живее и работи в Аржентина, Буенос Айрес. Чрез компания Nikea Travel Argentina е осъществявал туристическа активност от Буенос Айрес главно на аржентинци с български корени, искащи да посетят България. На въпрос от наша страна за цената, която е много ниска за сходна дестинация обяснението от негова страна беше, защото желае за в бъдеще да работи в България и да реализира туристическа активност от България провежда този Инфо тур ориентиран главно към хора от туристическия бизнес. Целта по негови думи най- общо казано е запознаване и разпространение на компанията на българския пазар. Затова и цената е „ промоционална.
От наша страна беше изработен превод на компания NIRIN TRAIDING EOOD. (Булстат 202131751). По имейл бяха изпратени и данните на всички пътуващи, нужни по негови думи за публично изпращане на контракти. След два напомнителни телефонни диалога и увещание от негова страна че всичко е подготвил и ще го изпрати до края на седмицата стартира да се заражда съмнение от наша страна. На 23.07.2018 година поискахме среща, защото към момента нямаше никаква писмена информация както беше контрактувано. Срещата се организира в новия адрес на към този момент компанията Бестфлай ЕООД (Булстат 2014456117) с която той твърдеше че се провежда пътуването и посредством която ще се организира тура. Срещата се организира в така наречен нов офис с адрес гр. София бул. Мария Луиза 9-11 ет.1 офис 6. Тъй като нямаше никаква готова документи за идното пътешестване, от моя страна както и от страна на Александър и Станислава Кирилови беше деклариран отвод от пътуването, заради противоречие с метода на организация и неналичието на връзка. На срещата стана ясно че към дата 23.07.2018 няма направена нито една резервация нито на самолетни билети, нито на хотел и няма причина парите които сме платили да не бъдат възобновени. Самият Николай сподели че не е направил никакви резервации, защото имал сделки с хотелите и със самолетната компания.
Въпреки очевидните обстоятелства, че това пътешестване няма по какъв начин да бъде действително Никола и Александра Русеви, Петя и Петър Стоилови и Нина Истаткова подтвърдиха присъединяване и се съгласиха да му дадат „ финален шанс„. На срещата на 23.07.2018 година Николай подтвърди, че ще ги държи в течение и навреме ще получават информация за пътуването и най-много, че до края на седмицата 27.07.2018 година ще получат контракти. Искането от страна на пътуващите беше, в контракта да бъде споменат обстоятелството, че средствата преведени към Нирин Трейдинг през месец февруари, ще бъдат употребявани за провеждането на Инфотура от другата му компания БЕСТФЛАЙ ЕООД. След увещание от страна на Никола Русев с четири дни забавяне по имейл беше изпратен образцов контракт (прикачила съм го в имейла), като страна по контракта е БЕСТФЛАЙ ЕООД. Беше явно, че този контракт беше изпратен просто с цел да спрем да му пишем и да му подсещаме и поради на всичко случило се и държанието му досега всеки един от нас документално и на упоменатия в офертата емейл [email protected]. Още незабавно устоновихме, че имейлът не е годен към този момент. (по рано беше получил данните за пътуващите на този имейл) След като се свързахме с него се оказа че може да му пуснем отхвърли на [email protected] или [email protected] Така и направихме, само че досега нямаме възобновяване на заплатените суми както и опитите ни за контакт с него са без триумф, без значение дали по телефон или документално по имейл.
След като се зароди недоверието ни Мария Кленовска (тъй като тя е испаноговоряща) се свърза с Аржентина с пътували, които е трябвало по една или друга причина да се прибират на лични разходи или очакващи пътешестване, което не се е състояло. Известни са ни имената, телефонните номера и адрес по местоживеене. По информация дадена от тях 10 души са заплатили за пътешестване, което по този начин и не се е състояло за тур България, Турция и Гърция. Същите настояват, че действително компания Nikea Travel Argentina не е съществувала.
Данни за Николай Славчев Илиев
тел. за връзка 0894293102, 0893495065
адрес: гр. София ул. Осогово 54 ет. 2, ап.6

Гражданите приканват Министерството на туризма да стартира незабавна инспекция по случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР