Турист, открит мъртъв на отдалечена пътека във Финикс, вероятно е бил жертва на жегата, твърдят властите

...
Жена от Орегон, изчезнала по време на поход в северен
Коментари Харесай

Жена от Орегон, изчезнала по време на поход в северен Финикс, е намерена мъртва и изглежда, че това е свързано с жегата, според органи.

Служители на противопожарната служба във Финикс казаха, че Джесика Кристин Линдстрьом, на 34 години, е тръгнала на поход около 8:30 сутринта в петък и е обявена за изчезнала около девет часа по-късно от полицията във Финикс.

Капитан на пожарната Скот Дъглас каза, че са използвани дронове и технически спасителни екипи по време на петчасово търсене, преди тялото на Линдстрьом да бъде намерено на отдалечена пътека в северната част на зоната за отдих Deem Hills.

KPHO-TV разговаря с бащата на Линдстрьом, който я описва като енергична, силна воля и страхотна майка за четирите си малки момчета. Когато тя живееше в Аризона, каза той, тя често ходеше по едни и същи пътеки със съпруга си.

Окръг Марикопа, най-гъсто населеният щат, съобщи в сряда, че тази година са потвърдени 39 смъртни случая, свързани с горещината. 29 юли с още 312 смъртни случая, които се разследват.

По същото време миналата година в окръга имаше 42 потвърдени смъртни случая, свързани с горещината, като други 282 се разследват.

Окръг Марикопа, който включва Финикс, отчете 425 смъртни случая, свързани с горещината през цялата 2022 г., повече от половината от тях през юли.

Националната метеорологична служба каза, че юли е най-горещият месец във Финикс, регистриран, със средна температура от 102,7 по Фаренхайт. Това надхвърли предишния рекорд от 99,1 градуса, поставен през август 2020 г.

Финикс и неговите предградия бяха горещи повече и по-дълго от повечето градове по време на неотдавнашния топлинен период, с няколко рекорда, включително 31 последователни дни над 110 градуса. Предишният рекорд беше 18 поредни, поставен през 1974 г.

Националната метеорологична служба каза, че метрото Финикс е било под предупреждение за прекомерна топлина до понеделник вечерта, като се очаква почти рекордно високи температури да достигнат между 110 и 114 в неделя и понеделник

Връхната стойност от събота от 116 счупи предишния рекорд от 115, който беше поставен на тази дата през 2019 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР