Тунизийката Онс Жабер и казахстанката Елена Рибакина ще се изправят

...
Тунизийката Онс Жабер и казахстанката Елена Рибакина ще се изправят
Коментари Харесай

Жабер и Рибакина посягат към историята в женския финал на Уимбълдън

Тунизийката Онс Жабер и казахстанката Елена Рибакина ще се изправят една против друга във финала при дамите на Уимбълдън от 16:00 часа българско време през днешния ден. И двете тенисистки дебютират във край от Големия шлем, като с победа могат да запишат историческо достижение.
Онс Жабер написа историята на африканския тенис
Втората ракета в света Жабер се пробва да стане освен първата тунизийка, само че и първата африканка с купа от Шлема в Оупън ерата. 27-годишната Жабер доближи четвъртфиналите в Лондон преди година, а през последните две седмици играе на доста високо равнище, като записа четири чисти победа, а в двата си трисетови мача против Мари Бузкова и Татяна Мария завоюва решаващата част с 6-1.

От своя страна 23-годишната Рибакина ще се опита да донесе първа купа от Големия шлем на Казахстан. Родената в Москва тенисистка залага на доста нападателна игра, мощен сервис и мощни удари от форхенд, като е лидерка по направени асове от началото на сезона с над 200. Досега тя имаше единствено един четвъртфинал в шампионатите от Шлема – на Ролан Гарос 2021.
Елена Рибакина
До този миг двете тенисистки са се изиграли три мача между тях, като Жабер има преимущество в салдото с 2-1. Именно Жабер е любимка и на букмейкърите, които правят оценка нейните шансове за победа на 1.66, до момента в който коефициентът за триумф на Рибакина е 2.30.

Финалът сред Жабер и Рибакина стартира в 16:00 часа. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР