"Тук сме на друга планета", казва Лахан Конов, българин, който

...
"Тук сме на друга планета", казва Лахан Конов, българин, който
Коментари Харесай

Българин в Швеция: Тук тестове не се правят, ресторантите са пълни


"Тук сме на друга планета ", споделя Лахан Конов, българин, който живее в Швеция. Нашите сънародници там са обезпокоени, защото страната не взима съвсем никакви ограничения за битка с ковид. Случаите в Швеция са 2500, само че общественият живот в страната продължава да кипи с цялостна мощ. За това Конов взема решение да вземе ограничения самичък - той се изолира на 200 километра от Стокхолм.

"Когато в Германия се позволяват двама души да се срещнат най-вече, тук цифрата е 500 ", споделя Конов пред Българска национална телевизия. Българинът живее в Швеция от 80-те години. Притеснен е от неналичието на ограничения в битката с ковид.

Той се е изолирал в дребна къща в гората. Тя епълна с хранителни запаси за задоволително време.

"Тука не се вършат проби дали си болен. Изобщо не се вършат, от доста от дълго време. Само напълно първоначално направиха няколко и по-късно прекъснаха. Затова не се знае в страната каква е обстановката и какъв брой души са заболели. Човек с маска на открито не може да се види. Никъде нямало. Болниците също регистрират дефицит ", споделя Конов.

А единствено допреди няколко дни Стокхолм, който е 2-милионен град, разполага с 90 места за интензивно лекуване. Училищата, институциите и заведенията за хранене работят, а в тях е цялостно с клиенти. В магазините отдалеченост не се съблюдава. Децата играят на открито. А в спортната зала може да се поплува.

"От през вчерашния ден е взета доста забавна мярка за цялата страна, където в заведенията за хранене няма да се позволи да се яде прав на бара, а всички би трябвало да са седнали. Тука ограниченията са на това равнище ", споделя Конов.

Дори планинските курорти, които стана ясно, че са пропагандатор на заболяването, също посрещат посетители. Нощният живот там не стопира. А Лахан се тормози от повтаряне на италианския сюжет. Затова остава в гората. Сам със брачната половинка си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР