Тук са събрани някои от най-гениалните цитати от най-влиятелния психолог

...
Тук са събрани някои от най-гениалните цитати от най-влиятелния психолог
Коментари Харесай

Ървин Дейвид Ялом: 17 съвета за успешен живот

Тук са събрани някои от най-гениалните цитати от най-влиятелния психолог и психиатър в света, които сигурно ще ви бъдат от изгода. Става дума за американския психиатър Ървин Дейвид Ялом - почетен професор по психиатрия в Стандфордския университет. Той е и създател на доста книги, ориентирани към разбирането на съзнанието като ключ към положителния живот.
92-годишният Ялом посвещава живота си на това да разгадае човешкото държание, както и по какъв метод човек може да се почувства благополучен. През цялата си обширна кариера проф. Ървин Ялом споделя скъпи мъдрости, които може да ни оказват помощ да се ориентираме в сложностите на живота и да придобием същинско благополучие. Ето асортимент от цитати от мъдрия професор Ървин Ялом.

1. За да отгледате деца, самите вие би трябвало да пораснете.

2. Животът би трябвало да се живее през днешния ден и сега; не е нужно да го отлагате до безспир. Живейте за сегашния миг, а не непрекъснато да планирате живота и да чакате идеалния миг. Очакването на „ подобаващия “ миг може да докара до изпускане на благоприятни условия и живота си като цяло.

3. Между осъзнаването на нещо с мозъка и разбирането на същото това със сърцето, лежи бездна, голяма бездна.

4. Не съществуват медикаменти срещу обезсърчение, няма доктори за душата. Дълбоката прочувствена болежка или обезсърчение не могат да се излекуват благодарение на медикаменти и доктори. Вътрешното излекуване и покоят идват от вътрешната страна, те би трябвало да се „ изживеят “.

5. Едно е да съществуваш за другия, за някого, напълно друго е да си в равностойни връзки с другите.

6. В живота е като в шахмата: когато партията завърши, всички фигури – пешки, кралици и крале се оказват в една кутия. В края на краищата всички хора, без значение от техния статус или постижения, биват застигани от една и съща орис. Тези думи акцентират универсалната природа на гибелта и непостоянството на мирските постижения.

7. Аз открих ключа към разгадаването на живота: първо, да желаеш необходимото; второ – да обичаш мечтаното.

8. По-добре да позволиш на хората да бъдат такива, каквито са, в сравнение с да ги приемаш за тези, които те не са. Много е значимо в действителност да приемате хората такива, каквито са те в реалност, а не да се пробвате да ги впрегнете в някакви рамки или упования. Приемането на индивида подобен, какъвто е, е доста по-важно от опитите да го промениш.

9. Под маската на висока самоувереност нормално се крие нерешителност и даже позор от себе си.

10. Спомените от предишното и фантазиите за бъдещето носят само безпокойствие. Зациклянето в съжаления по отношение на предишното или тревожното очакване на бъдещето могат да доведат до непотребен стрес и паника. Живейте в сегашния миг, другояче в такова непрекъснато безпокойствие ще пропуснете най-важното в живота си.

11. Това, което притежаваме, постоянно стартира да ни има нас.

12. Колкото повече човек има вътре в себе си, толкоз по-малко той изисква от другите. Хората, които са си самодостатъчни, са прочувствено предпазени и самореализируеми вътре в себе си, при тях е по-малка вероятността да разчитат на другите за приемане на утвърждение, за поддръжка или материални богатства. Те имат твърда вътрешна основа.

13. Всеки човек би трябвало да дефинира за себе си какво количество истина може да понесе.

14. Не оставяй след себе си нито капка непреживян живот. Тези думи подбуждат човек да живее пълностоен живот, без да съжалява за каквото и да било, без да съжалява, че не е осъществен капацитета си. Това насърчава да изграждаш опит, да рискуваш и оптимално да използваш своето време на Земята.

15. Много бракове се разпадат, по тази причина тъй като вместо да демонстрират грижа един към различен, сътрудниците се употребяват един различен в качеството на средство за битка със своята изолираност.

16. Преглътнатата засегнатост може и да те задави. Тези думи предизвестяват, защищават от угнетяване на възприятията на засегнатост или яд, защото това може да докара до прочувствени проблеми, до заболявания или до раздор в връзките. Важно е да се научите да изживявате своите страсти и да ги изразявате по здравословен метод.

17. Човек не избира своята болест, само че избира напрежението и точно този стрес избира заболяването. Тази мъдрост на професор Ялом припомня за това, че същинското благополучие се заключава не във външните постижения или материалните богатства, а в дълбините на нашата душа и взаимоотношения с другите. Внедрявайки тези правила в своя живот, можем да се отправим на странствуване към по-щастлив живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР