Тук са много важни съдебните експертизи, защото ние нямаме тези

...
Тук са много важни съдебните експертизи, защото ние нямаме тези
Коментари Харесай

Съдия Коева за нарязаното момиче: Законодателят го квалифицира като лека телесна повреда - дори да не е лека в житейския смисъл

" Тук са доста значими правосъдните експертизи, тъй като ние нямаме тези знания, с цел да се убедим освен дали това лице е нападнало и предизвикало пострадвания на потърпевшата, само че и че това закононарушение фактически е междинна телесна щета. Тоест да може да вземе каквато и да е мярка, в това число най-тежката. ", съобщи Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора.

" В този случай ние сме длъжни при нансено телесно увреждане и при искане за най-тежката мярка, да обсъдим доказателствата, които сочат освен съпричастност на обвинения в съответната предприемчивост, само че и в това доказателствата по делото да подплатяват наличната подготовка, за коята той е притеглен да дава отговор па Наказателния кодекс. ", изясни тя.

" В случая, заключението на съдебно-медицинската експертиза открива пострадвания, които поотделно и в цялост сочат на краткотрайно разстройство на здравето, само че не рисково за живота. И по тази причина колкото и да звучи стряскащо и възмущаващо за обществеността, ние разбираме тази позиция, само че законодателя го квалифицира като лека телесна щета - даже да не е лека в житейския смисъл. ", сподели съдията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР