Туитър, за който по-рано тази седмица милиардерът Илон Мъск направи

...
Туитър, за който по-рано тази седмица милиардерът Илон Мъск направи
Коментари Харесай

Туитър прие план, за да попречи на Мъск да изкупи акциите му |

Туитър, за който по-рано тази седмица милиардерът Илон Мъск направи оферта за цялостно изкупуване на акциите, разгласи през днешния ден, че е приел проект, с цел да се отбрани от тази атака и да попречи на шефа на Тесла да изкупи елементарно акциите му, съобщи Франс прес.

" Планът би трябвало да понижи опцията на едно юридическо лице, един човек или една група да поемат контрола върху Туитър, като натрупат акции на борсата, без да заплащат на всички акционери подобаваща награда или без да дават задоволително време на административния съвет да вземе ясни решения ", се споделя в изказване на Туитър.

По-рано тази седмица милиардерът разгласи, че е отправил " най-хубавата си и последна оферта " към Туитър за 54,20 $ на акция, което прави общо 41,39 милиарда $ за придобиване на 100% от компанията.

След като закупи 9,2% от акциите на обществената мрежа, Мъск съобщи, че е решил да не се причислява към борда на компанията. На конференцията TED във Ванкувър милиардерът показа, че не желае да купи Туитър, с цел да печели пари, а с цел да построи обществена платформа, в която да има оптимално доверие и да е постоянно налична, и прикани логаритъмът на мрежата да стане с отворен код.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР