Туитър потвърди, че потребителите ще трябва да плащат, за да

...
Туитър потвърди, че потребителите ще трябва да плащат, за да
Коментари Харесай

Туитър потвърди, че потребителите ще плащат за значките си

Туитър удостовери, че потребителите ще би трябвало да заплащат, с цел да получат синязначка за верификация, осведоми Би Би Си.

Функцията ще бъде отворена за консуматори в избрани страни, които се записват в услугата Twitter Blue за $7,99на месец.

Промяната в политиката е спорна на фона на опасенията, че платформата може да бъде залята от подправени сметки.

Преди седмица милиардерът купи обществената мрежа за 44 милиарда $ и уволни съвсем половината от чиновниците.

Синята значка преди този момент беше налична единствено за високопоставени или авторитетни персони и организации, като посредством нея те потвърждават своята идентичност.Използва се като знак, че профилът е достоверен и е основен инструмент, който оказва помощ на потребителите да разпознават надеждна информация в платформата.

Промяната в политиката може да подхрани терзанията, че държавни фигури, звезди, публицисти и марки могат да бъдат имитирани от всеки консуматор, който желае да заплаща месечна такса.

В петък Мъск сподели, че Туитър губи повече от 4 милиона $ (3,5 милиона паунда) дневно, настоявайки, че това не му дава " никакъв избор ", с изключение на освобождаванетона към половината от 7500-те чиновници на компанията.

Съкращенията - както и гневното покровителство наМъск за свободата на словото - провокираха спекулации, че Туитър може да понижи напъните си за модериране на наличието.

Милиардерът обаче настоя, че позицията на компанията по отношение на несъответствуващите материали остава „ безусловно непроменена “.

В актуализацията на Туитър е посочено, че в началото измененията ще се ползват единствено в Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Поредица от туитове от самия Мъск сочи, че измененията ще бъдат въведени в международен мащаб, откакто бъдат следени в първичните няколко страни.

До момента не беше ясно какво ще се случи с тези профили, които към този момент имат синя отметка, или дали Туитър към момента възнамерява да верифицира консуматори, които не са се абонирали.

В отговор на консуматор, който пита какво ще се случи със съществуващите верифицирани профили, Мъск сподели, че срокът за въвеждане на промени е „ няколко месеца “.

Отговаряйки на различен въпрос за риска потребителите да се преструват на звезди, той сподели, че Туитър ще „ спре акаунта, опитващ се да се показва за друга персона и ще задържи парите му “.

Мъск заяви още, че Туитър скоро ще разреши да се прикачват дълги текстове към изявления.

В момента потребителите могат да разгласяват известия до 280 знака. За да разгласяват огромен текст в обществената мрежа, доста консуматори прикачват екранна фотография с нужния текст към туита. „ Туитър скоро ще добави опция за прикачване на дълъг текст към туитовете, поставяйки завършек на неуместната процедура на скриншотове “, написа Мъск.

В събота висшият комисар на Организация на обединените нации за човешките права Фолкер Тюрк изпрати отворено писмо до Илон Мъски го прикани „ да подсигурява, че човешките права ще са в центъра на вниманието при ръководството на обществената мрежа, съобщи Ройтерс.

Освен че Туитър освободи в петък половината си чиновници,в свои туитове работещи в компанията оповестяват, че измежду засегнатите е и екипът, който дава отговор за спазването на човешките права. Тюрк дефинира това като „ обезкуражаващо начало “.

В писмото си Тюрк показва, че „ Туитър “ е част от световна гражданска война, която е преобразила метода, по който поддържаме връзка “. Той акцентира, че написа със угриженост и опасения за „ нашето цифрово средище за другарство и ролята на „ Туитър “ в него “.

Подобно на всички останали компании, „ Туитър “ би трябвало да разбере какви са вредите, свързвани с нейната платформа, и да предприеме стъпки за справяне с тях “, написа още Тюрк.

Зачитането на нашите споделени човешки права би трябвало да е наложително при потреблението и развиването на платформата, предизвестява висшият комисар.

Все още няма формален отговор от Туитър.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР