Цялото ръководство на Софийската районна прокуратура подаде оставка заради случая

...
Цялото ръководство на Софийската районна прокуратура подаде оставка заради случая
Коментари Харесай

Заради случая „Нотариуса“: Оставка на цялото ръководство на Софийската районна прокуратура

Цялото управление на Софийската районна прокуратура подаде оставка поради случая „ Нотариуса “.

Първо това направиха четиримата заместници на столичния областен прокурор Невена Зартова . Те заявиха, че се разграничават от дейностите на Зартова и желаят да останат в системата на прокуратурата.

Разследващите публицисти Марин Николов и Стоян Георгиев описаха за първото дело против Мартин Божанов и последната му среща с „ правораздаването “

По-късно оставка подаде и Невена Зартова. Тя посочи, че претекстовете ѝ са изложени в подаденото заявление.

Невена Зартова сподели, че не знае и не може да удостовери дали четирима нейни заместници също са подали декларация до Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) с искане да бъдат освободени.

„ Много елементарно обещано лице от престъпния контингент може да бъде превърнато в помощник. Божанов е влизал в спецсъда все едно е президентът “, добави той

Преди дни Върховната прокуратура влезе в Районната на инспекция поради информацията за съмненителни контакти на показно убития Мартин Божанов-Нотариуса с магистрати.

Той изиска на двамата прокурори да им бъде назначена защита

Тази седмица бяха образувани две комисии – една в Народното събрание и една към Висш съдебен съвет, които да се занимават си изясняване на всички изказвания, че убитият Божанов е имал съществено въздействие върху цялата ни правосъдна система.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР