Цялото МО на БСП още в първите часове е на

...
Цялото МО на БСП още в първите часове е на
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП ще се погрижи българските граждани отново да имат топла зима


„ Цялото МО на Българска социалистическа партия още в първите часове е на място и оказва помощ. От една страна страната би трябвало да си влезе във функционалностите и посредством служебното държавно управление да се погрижи за своите жители там. От друга страна ние предприехме разнообразни начинания и акции за подкрепяне на потърпевшите. Благодаря на хората, които са на място и оказват помощ. Това е натурален развой. “ Това съобщи лидерът на листата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в 26 МИР София Иван Ченчев по повод обстановката с водното злополучие в Карловско.
„ Бих предложил, с цел да се избегнат сходни бедствия да се отворят сметки на общините и да се обезпечат средства за разчистване на коритата на реките. Ние имахме оферти и се опитахме да наложим това в Народно събрание като законодателство – децентрализация и повече пари да остават в общините, тъй като те нямат средства за такива действия “, добави той за предлаганите от социалистите ограничения, които са свързани с помощ за дребните обитаеми места.
Според него политиците би трябвало да са непрекъснато измежду хората, а освен в обстановки на рецесии. „ Трябва да се усеща тяхната интервенция, тъй като в действителност политиците не трябва да не помнят от кое място са тръгнали и за кого би трябвало да се грижат. Всъщност това е силата на нашата партия “, сподели още Ченчев.
Социалистът разяснява, че за момента „ Газпром “ е един от сигурните снабдители на гориво. „ Въпрос на договаряния е всичко, само че нашата позиция по никакъв метод не се е трансформирала, тъй като сме виновна партия и гоним националния интерес на българите. Трябва да съберем всички предложения и да се водят договаряния. Необходима е диверсификация, само че най-важно е да осигурим гориво на допустимо най-ниската цена “, заключи той за газовите доставки.
“Ние не един път повтаряхме, че в обединението бяхме диаметрално противоположни политически сили, само че имахме стратегия, която изпълнявахме. Специално ние по този начин изпълнихме нашата, че направихме нещо, което беше нечувано и невиждано от българските жители в последните 30 години. Трябва и да кажем какво сме свършили – да кажем за безплатните учебници до 12 клас, да кажем и за безплатните медикаменти за деца до 14 годишна възраст. И тук не приказваме единствено за обществения дирек, който е главен и българите усетиха по джоба си тази грижа от страна на страната. Видяхме растежа на стопанската система и четвъртото място в Европа по напредък на Брутният вътрешен продукт. Виждаме, че хората усетиха и парите за втората година за майките, грижата за младите фамилии. Разбира се и пенсиите, които бяха увеличени, както и доста други неща, за които се говореше, че няма пари. Всичко беше въпрос освен на благосклонност, само че и на правене на ограничения като мораториума върху цената на тока. От 2 месеца насам цяла Европа приказва за тези ограничения. Сега желаеме да създадем същото и с цените на газа ”, уточни Ченчев във връзка с постигнатото от левицата и добави, че Българска социалистическа партия още веднъж ще се погрижи хората да имат топла зима.
Той е безапелационен, че България не е станала директен участник във войната в Украйна с помощта на Българска социалистическа партия. „ Предприехме доста дейности в тази посока – да не се дава оръжие “, изясни социалистът.
В умозаключение Иван Ченчев сподели, че Българска социалистическа партия влиза безусловно намерено в акцията и социалистите ще продължат да упорстват за заложеното в тяхната стратегия. „ 28 е цифрата на хората на тези избори, тъй като посредством него те ще получат сигурност, обществена страна и непоклатимост в домовете си и ще го усетят по джобовете си “, заключи социалистът.

 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР