Цялото демократично пространство, което се е смалило в сравнение с

...
Цялото демократично пространство, което се е смалило в сравнение с
Коментари Харесай

Политолог: Изборите ще бъдат съдбовни за страната

" Цялото демократично пространство, което се е смалило спрямо 90-те години, с помощта на идването на Национална движение „Симеон Втори" през 2001 година, това прозападно, ратуващо за народна власт парче от електората, има остаряла контузия - разцеплението в първите демократични сили през 90-те. И ще реагира позитивно на всичко, което звучи като обединяване в демократичния набор. Независимо какво ще покаже социологията, този резултат ще се получи и този път, заздравен от умората и амортизацията на гласуването ". 

Това сподели пред БНР политологът Христо Анастасов. 

И добави, че ако огромният залог са локалните избори, страната ни е в заплаха да се озове неволно в различен вид режим. 

" Това е като машина, която не работи, както е планувано да работи. Нашата страна е парламентарна република с парламентарно ръководство. Като такава се подсигурява демокрацията и свободата. През последните години нашата народна власт не работи, както е замислено. Ние сме на спешните спирачки. Служебното държавно управление е планувано да бъде рисков проблем и да сложи президента в ролята на бушон по време на рецесия за малко, а не да го трансформира в безотговорно моторче за ръководство на страната ". 

Според него много е евентуално на изборите през април да отидат да упражнят правото си на избор твърдите ядра: 

" Въпрос на огромна
рулетка е съгласно намаляването на гласоподавателите, което е неизбежно, какво ще е съотношението - кой какъв брой ще получи на следващите избори ". 

В предаването " 12+3 "   политологът акцентира, че изборите ще бъдат съдбовни за страната

" Гледам с смут на единствената партия, която преглеждам като рискова за демокрацията и за цивилизационния избор на страната. Това е " Възраждане ".  Клиничната гибел на Българска социалистическа партия е директно обвързвана с растежа на гласовете за " Възраждане ". 

По думите му  чака да бъде формирано демократично и европейско държавно управление

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР