Цялостно модернизиране на уличното осветление, въвеждане на видеонаблюдение и ремонт

...
Цялостно модернизиране на уличното осветление, въвеждане на видеонаблюдение и ремонт
Коментари Харесай

Ямбол взима дългосрочен заем за лампи, камери и пътища

Цялостно модернизиране на уличното осветяване, въвеждане на видеонаблюдение и ремонт на пътищата в Ямбол възнамерява да направи локалната администрация с дълготраен заем, оповестиха от община Ямбол.

Размерът на заема е до 17 млн. лв. . Ремонтите и камерите ще бъдат направени за 2 години. Общественото разискването на това предложение е планувано за 13 октомври в постройката на общината. Предвижда се заемът да е с две години гратисен интервал и 10-годишен интервал на погашение при лихвен % не по-голям от 2,5% .

Със средствата ще се финансира създаване, реорганизация и рационализация на уличното осветяване в целия град, както и създаване на видеонаблюдение в най-невралгичните точки на територията на общината.

Сред останалите инфраструктурни обекти са: главен ремонт (реконструкция) на улици в централна градска част в региона на остарялата автогара , както и на ул. " Търговска " от " остаряла автогара " до изхода на града при обходен път Изток. Предвижда се ремонт на сектори от ул. " Крайречен бул. ", изцяло преустрояване и ремонт на региона към ДКЦ - 1, заключен сред ул. " Независима България ", " Г. Раковски " и " Ген. В. Заимов " ; главен ремонт на сектор от ул. " Преслав " - от ул. " Тимок " до кръстовище село Обходен път Изток.

В плана се планува да има рехабилитация на ул. " Милин камък " и ул. " Руен " и други Очаква се отделяне на няколко огромни паркинг-зони в централна част на града с благоустрояване на близките пространства , както и построяването на велоалеи по съществени пътни артерии.

Мерките са част от управническата стратегия на кмета Георги Славов за мандат 2015-2019 и са в отговор на съответни претенции от страна на жителите на Ямбол. Изпълнението им е неотложно, поради многочислените проблеми, които основава амортизираната и неефективна техническа и пътна инфраструктура.
Успешното осъществяване на програмата е в сходство със стратегическата цел за продължение модернизирането на Ямбол с ускорени темпове и одобряването му като динамично разрастващ се град.

 Референдумът в Ямбол е противозаконен, реши Общинският съвет
Референдумът в Ямбол е противозаконен, реши Общинският съвет

Въпросите влизат в несъгласие със закона

Изпълнението им обаче не може да бъде покрито от личните доходи на общината , включените обекти не попадат и в обсега на стратегиите по линия на европейското финансиране, поради ограничавания финансов запас по тях. Единствената опция за обезпечаване на оборотни средства за осъществяване на плануваните ограничения остава поемането на дълготраен дълг, каквато процедура има в доста други общини в страната .

 3,8 години затвор за кмета на Ямбол
3,8 години затвор за кмета на Ямбол

Ще бъдат излежани в общежитие от открит вид

В продължение на към този момент 10 години община Ямбол е измежду първенците по финансова непоклатимост , не са допускани просрочвания на отговорности и се поддържа изрядна финансова дисциплинираност, се споделя в известието на общината.

 Ямболският кмет оневинен напълно
Ямболският кмет оневинен напълно

Бургаският апелативен съд анулира присъдата му

Припомняме, това е третият мандат на кмета Георги Славов, чиято кандидатура бе издигната от ГЕРБ . По време на първите му два мандата за 8-годишно ръководство против него бяха водени 6 каузи.
По едно от делата той бе упрекнат в ощетяване на общинския бюджет за над 2 млн. лв. . Окръжният съд в Ямбол и апелативният в Бургас постановиха по делото ефикасна присъда от 3 години и 8 месеца, само че бе оневинен от Върховния касационен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР