Цялостен ремонт и рехабилитация на общежитието на Езикова гимназия Иван

...
Цялостен ремонт и рехабилитация на общежитието на Езикова гимназия Иван
Коментари Харесай

Правят ремонт за близо 6 млн. лева на общежитието на ЕГ “Иван Вазов“ в Пловдив


Цялостен ремонт и рехабилитация на общежитието на Езикова гимназия " Иван Вазов " ще бъде финансиран от Националния проект за възобновяване и резистентност. Стойността на плана е 5 821 559.12 лева, като всички средства ще бъдат предоставени като безплатна финансова помощ от НПВУ. Продължителността ще бъде 31 месеца.

Предвидено е в постройката да бъдат въведени ограничения за енергийна успеваемост - саниране, замяна на дограма, създаване на системи за отопление и изстудяване, ремонт на покрива и други Ще бъде обезпечена и налична среда за лица с увреждания. Освен ремонтни действия, планът ще финансира напълно ново обзавеждане и съоръжение, в това число закупуване на нова техника за потребностите на учениците.

Реализирането на този ремонт ще е поредна стъпка към обезпечаването на освежен образ на просветителните институции в града и ще способства за основаването на удобни, налични и модерни условия за настаняване, престояване, учене и реализиране на действия по ползи и отдих. Проектът е и поредна фаза от цялостното възобновяване на кампуса на двете емблематични езикови гимназии в Пловдив, като през тази година бяха издигнати две нови спортни площадки, а сега се строи физкултурен салон на ЕГ „ Иван Вазов “ и състезателен комплекс за двете учебни заведения, финансирани от бюджета на община Пловдив.

“През тази година главен приоритет са Планът за възобновяване и националните стратегии. В момента се приготвяме за кандидатстване по новите национални и оперативни стратегии, които ще са приоритет през идващите 12 месеца. Очакваме да притеглим спомагателни средства за пътна инфраструктура и облагородяване, просветителна, културна и обществена инфраструктура “, разяснява заместник-кметът по обучение Стефан Стоянов.

Към сегашния миг Община Пловдив е в развой на реализация на 29 плана с европейско и национално финансиране. Тяхната обща стойност е 234 543 169, 62 лева като 43 997 251,87 лева от тях са лично финансиране. В интервала ноември 2019 - юни 2023 година са осъществени и сполучливо завършили още 17 плана на стойност 68 026 817,00 лева със съфинансиране от едвам 2 152 553,89 лева

През последните четири години Община Пловдив е изготвила, подала и осъществила 57 плана с европейско и национално финансиране. Администрацията чака оценка по още 5 подадени планови оферти, чиято обща стойност е 29 419 378,90 лева, от които 24 620 206,02 лева са безплатна финансова помощ и 4 799 172,88 лева са съфинансиране.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР