Цялатa църква страда и скърби за раздялата с божествния син.

...
Цялатa църква страда и скърби за раздялата с божествния син.
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Живеем във времена на духовна криза

Цялатa черква страда и скърби за раздялата с божествния наследник. Тъжен ден, който след брони дни ще се трансформира в нестихваща наслада, сподели на Разпети петък Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний пред Bulgaria ON AIR. Той уточни, че суетата на всекидневието не ни дава вярна визия какво би трябвало да съпреживяваме с Исус Христос. Тази Страстна седмица е съпреживяване, посочи митрополит Антоний.

" Живеем във времена на духовна рецесия. Подрастващата юноша е оставена в ръцете на произвола. Насаждат се нови модели на държание, които не са присъщи на нашия народ ", разяснява духовникът.

Той акцентира, че е доста значимо Църквата да бъде покрай хората и по думите му в годините тази връзка е била прекратена. Църквата обаче се пробва да се разпространява измежду младежите, към този момент даже и в обществените мрежи.

" Трябва да се възвърне проучването на вяра в учебно заведение. Нека родителите не се опасяват, че ще ги вършим наложително свещеници или монаси ", означи още той.

Днес митрополит Антоний ще лети за Ерусалим като началник на делегацията на Светия синод. От Божи гроб той ще вземе плодородния огън и към 19:30-20 часа по проект би трябвало да го донесе в София. У нас ще дойде делегация от Скопие, която ще вземе парченце от плодородния огън.

Изповядването в последните години у нас се разпространява, заяви още митрополитът. По думите му в Католическата черква изповедта е безлична, тъй като няма образен контакт, до момента в който в Православната свещеникът е единствено очевидец и дарува помилван на каещия се пред иконата на Исус Христос.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР