Цялата техника на пътна полиция за контрол на скоростта, която

...
Цялата техника на пътна полиция за контрол на скоростта, която
Коментари Харесай

Цялата техника за контрол на скоростта ще е по пътищата за празниците

Цялата техника на пътна полиция за надзор на скоростта, която е изправна, ще е по пътищата през трите почивни дни към 6 септември, заяви през днешния ден основен контрольор Илия Георгиев от " Пътна полиция " пред представители на медиите. Става въпрос за към 200 мобилни камери.

Той посочи, че с изключение на за скорост, ще се правят и инспекции за използването на алкохол и опиати. Днес следобяд и на следващия ден заран, както и в неделя, контролът ще е главно по автомагистралите и първокласните пътища.

Георгиев сподели, че през предходната година за същия интервал са открити 7600 превишения на скоростта. По традиция през днешния ден от 16 до 20 часа ще бъде спряно придвижването на камиони с обща маса над 12.5 тона. Огранечението ще е в действие и в неделя следобяд.

На местата с поправки на автомагистралите, където това е допустимо, ще се обособят по две ленти за придвижване в по-натоварените направления. Остава затворено платното в посока Кулата на автомагистрала " Струма " край Дупница, поради пожара, който повреди моста в региона.

Превозните средства, с маса по-голяма от 12 т, в това число и рейсовете, пътуващи към Кулата, ще се отбиват от автомагистрала " Струма " при пътен възел " Долна Диканя ", ще минават по път Е-79 и при пътен възел " Бобошево " ще се връщат на автомагистралата. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел " Бобошево ", а качването на автомагистралата ще бъде при пътен възел " Дупница Север ".

Тапи се чакат и на автомагистрала " Хемус ", където не престават ремонтно-възставителните работи на оборудванията при 19-ти км (виадукт " Потоп " ), 36-ти и 37-ми километър, както и на тръбата за София на тунел " Витиня ".

Алтернативен маршрут на " Хемус " в посока Монтана и Видин е проходът " Петрохан " и Искърското дефиле, а в посока Варна - пътя София - Ботевград.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР