Традиционната за пътуванията по празниците организация на движението ще се

...
Традиционната за пътуванията по празниците организация на движението ще се
Коментари Харесай

Най-важното за пътуванията по празниците

Традиционната за пътуванията по празниците организация на придвижването ще се опита да понижи тапите в дните с най-тежък трафик към Великден и Гергьовден, сочат известията от тези дни на всички ангажирани с казуса институции.

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че през днешния ден от 16 до 20 часа се стопират камионите по автомагистралите и най-натоварените пътища (виж картата). Същата възбрана ще е в действие и на 29 април.

 Карта на затворените за камиони пътища.
Карта на затворените за камиони пътища.

В същото време пет ремонта на " Хемус " и четири на " Тракия " основават условия за съществени тапи. От АПИ твърдят, че от 10 часа през днешния ден до 28 април сутринта ще има две ленти за придвижване за напускащите София.

От 10 часа на 28 април до среднощ на 30 април две ленти пък ще употребяват насочилите се към столицата. Предвид близостта на последния от почивните дни за Великден (29 април) и почивните 1, 5 и 6 май. Мнозина ще слеят празниците и най-сериозен трафик се чака през днешния ден вечерта, на следващия ден сутринта и следобяд на 6 май.

Въпреки основаната организаци тапи сигурно ще има. Тук е моментът да се напомни, че за шофиране в спешната лента на автомагистрала глобата е санкция 1000 лв. и три месеца без брошура, тъй че не е добра концепция по този метод да се спести някоя и друга минута.

 Ремонтите по двете съществени автомагистрали
Ремонтите по двете съществени автомагистрали

Като вид за отбягване на разположените начесто поправки на " Тракия " в Софийско (при километри 13, 15 и 20) може да се употребява пътя през Нови хан, като включването в автомагистралата става при разклона за Вакарел.

Пътуващите към Враца, Монтана, Видин и обитаеми места в тези области, могат да заменят " Хемус " с прохода Петрохан, или пътя през Искърското дефиле. При всички случаи потребно е преди тръгване да въведете маршрута си в навигация с данни за трафика като Гугъл Maps или Waze, или някое сходно приложение.

Във връзка с предстоящият сериозен трафик рекомендации насочиха и от " Пътната полиция ". От службата предизвестиха, че в дните с най-сериозно придвижване всички чиновници ще бъдат на пътя.

От пътна полиция означават, че след зимното култивиране на улиците и пътищата с разнообразни препарати против лед и сняг на пътните платна са се появили нови повреди и неравности, а не на всички места пътищата са почистени след зимния сезон.

Във " Facebook " страницата на Главна дирекция " Национална полиция " се появиха и препоръки за безвредно пътешестване. Накратко те са събрани в това видео.



Безспорно най-важното е да се потегля на път с изправно транспортно средство и всички нужни документи. От Министерство на вътрешните работи напомнят, че шофирането с изтекла брошура е равнозначно на каране без брошура, като глобата е парична санкция и прекъсване на колата от придвижване.

 Всички средства за надзор на скоростта ще са по пътищата тези дни.
© ДНСП

Всички средства за надзор на скоростта ще са по пътищата тези дни.

Препоръчва се също преди тръгване водачите да ревизират дали на тяхно име има неплатени санкции по Закона за придвижването по пътищата. Това може да стане във всяко районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, в отдел " Пътна полиция " за съответния град и от портала за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи.

Всички, които имат връчени, само че неплатени санкции, в случай че бъдат спрени от пътна полиция, до възнаграждение на отговорностите остават без брошура, а автомобилът се стопира от придвижване, в случай че се води на тяхно име. Информация за реда и метода на заплащане на санкции може да се откри тук в секция административни-услуги. Размерът на останалите санкции по Закона за придвижване по пътищата можете да видите тук.

Сред значимите аксесоари за всяка пътешестване съгласно Министерство на вътрешните работи са зарядно за автомобил и буксирно въже. От пътната полиция поучават да се кара с повече гориво при положение, че пътуването се удължи, поради запушване или обходни направления.

 Екипите на тол полицията също ще са нащрек, тъй че преди тръгване е добре да се ревизира дали автомобилът има годна винетка.
© АПИ

Екипите на тол полицията също ще са нащрек, тъй че преди тръгване е добре да се ревизира дали автомобилът има годна винетка.

Преди потегляне на път е наложително да се купи винетка. От Министерство на вътрешните работи поучават всички, които ще пътуват зад граница да носят добавката " Зелена карта " към застраховката гражданска отговорност и да ревизират какви документи ще са им нужни. Напомня се, че за някои непознати страни се изисква паспорт.

Още потребни препоръки, свързани с колите и пътуването можете да намерите в новата ни графа Съвети преди път.

 Най-важното за пътуванията по празниците
© Георги Пауновски
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР