Цялата тази процедура за нова Конституция и свикване на Велико

...
Цялата тази процедура за нова Конституция и свикване на Велико
Коментари Харесай

Проф. Киров: Свикването на Велико народно събрание е мисия невъзможна

 Цялата тази процедура за нова Конституция и привикване на Велико национално заседание е за да се обезпечи време, с цел да се удължи мандатът на правителството и надлежно на Народното събрание.

Това показа в ефира на " Здравей, България " по Нова телевизия някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров.

,,Свикването на Велико национално заседание въз основа на стартираната процедура е задача невъзможна. От Движение за права и свободи изрично обявиха, че няма да гласоподават за привикване на Велико народно събрание и аз смятам, че ще удържат на думата си.

Иначе политическите еднодневки, които поддържаха този акт на ГЕРБ, много ясно схващат, че няма да попаднат повече нито във Велико, нито в Обикновено национално заседание и просто взеха решение да си удължат престоя в настоящия парламент``, разяснява още Киров.

Целта е държавното управление да не подава оставка, с цел да се протака времето до март и да се проведат постоянни избори. Другата цел е ГЕРБ да не допусне служебно държавно управление, назначено от президента, уточни някогашният конституционалист.

На въпрос дали е допустима процедура по импийчмънт против президента Радев Пламен Киров отговори, че това е евентуално, уточнявайки, че с цел да се стигне до импийчмънт би трябвало да има болшинство от 2/3 от народните представители.

В случай че президентът бъде отхвърлен от служба, не очаквайте, че ще има предварителни президентски избори. Тогава просто президент ще стане Илияна Йотова, изясни Киров.

Относно предлагането на Вътрешна македонска революционна организация за въвеждане на учебен ценз, с цел да имаш право да гласуваш, някогашният парламентарен арбитър акцентира, че това няма да бъде позволено да се случи.

Никой няма да допусне въвеждането на учебен ценз – нито Европа ще го разреши, още по-малко пък Венецианската комисия. Най-малкото просветителният ценз е бил настоящ през 19 век, а в този момент сме 21-ви век, показа той.

" Не познавам госпожа Ахладова персонално. Но надали ще бъде по-лош вид от Данаил Кирилов. Тя има съответния опит, тъй че може да ни изненада приятно``, добави в умозаключение за новия правосъден министър Пламен Киров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР