Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии

...
Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии
Коментари Харесай

ГЕРБ за ареста на кмета на Стамболийски: Продължение на полицейските репресии, започнали при Рашков

Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро стачкува против полицейските репресии в страната. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Току-що от медиите разбрахме, че с навлизане на специфични елементи с качулки, голям брой полицейски бусове е задържан кмет, излъчен от Политическа партия ГЕРБ и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ в Пловдив област. Това ние разчитаме единствено по един метод – продължение на полицейските репресии, почнали от времето на Бойко Рашков и продължени в този момент. Ние сме изрично наясно, че обществена служба, каквато е всеки един кмет в правова страна, каквато са народни представители или представители на политическа партия, може да бъде арестуван, разпитван, при съблюдаване на всички процесуални условия в правовата страна. Кое наложи още веднъж да се нахлува по подобен възмутителен метод във фабриката на фамилията на господин Мараджиев с голям брой представители на полицията, с качулки, още веднъж наблягам. Ако има данни за осъществено от него закононарушение, той да не бъде поканен или свикан по реда, който съществува в Наказателно-процесуален кодекс “, съобщи още Атанасова.

" За нас това е опит тематиката от несправянето с всички проблеми, войната по пътищата, убийства, престъпност, да бъде изместена от една сходна политическа принуда. Да не би тъй като някои от политическите партии към този момент желаеха оставката на вътрешния длъжностен министър и оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който си я подаде, да е само опция тематиката да не стои в дневния ред на българското общество, а да се приказва за задържане на представител на политическа партия “, разяснява Атанасова.

“Целта е несправянето с всекидневни произшествия, с мигрантските потоци, с несправедливостта в страната да бъде замаскирано с такива акции. Цели се всички кметове да знаят, че ги чака същото, в случай че не са на страна на ръководещите сега. Искаме оставката на Демерджиев ”, разяснява Георг Георгиев.

" Иван Демерджиев още през днешния ден да подаде своята оставка и да освободи Министерство на вътрешните работи от своята непросветеност ", съобщи Тома Биков.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР