Цялата отговорност за общата бюлетина с гласовете от хартиения и

...
Цялата отговорност за общата бюлетина с гласовете от хартиения и
Коментари Харесай

Илияна Йотова от Пловдив: Не искам да съм на мястото на ЦИК

Цялата отговорност за общата бюлетина с гласовете от хартиения и машинния избор на изборите на 2 април се носи от ЦИК и от болшинството за това решение. С днешна дата виждаме, че множеството политически сили обърнаха мнението си. Това съобщи в Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва на формалното показване на новата магистърска стратегия на Университета по хранителни технологии, която се осъществя под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Вицепрезидентът счита, че каквито и технологии да се измислят, няма да оказват помощ на изкривяването на вота на хората, само че позволява, че ще има комплициране. 

" Имам чувство, че се цели да се обезсмисли машинният избор. Не желая да съм на мястото на ЦИК " - разяснява Йотова.

По думите й, от ден на ден се ускоряват подозренията, че ще има пазаруване на гласове. 

" Нека бъдем оптимисти. В лицето на Министерство на вътрешните работи виждам поръчител изборите да минат както би трябвало и вотът да бъде регистриран вярно. Тези избори са доста значими, България е в политическа рецесия повече от 22 месеца, предлагам на българските жители добре да намерения и да гласоподава " - акцентира вицепрезидентът.

Илияна Йотова беше посрещната пред Конгресния център на Международен панаир Пловдив от ректора на УХТ проф. Пламен Моллов, някогашният президент Георги Първанов, мажоритарният притежател на изложбения център Георги Гергов и други публични лица.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР