Цялата научна и клинична база на болница „Лозенец“ ще се

...
Цялата научна и клинична база на болница „Лозенец“ ще се
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Цялата научна и клинична база на болница „Лозенец“ ще се използва от СУ

Цялата научна и клинична база на болница „ Лозенец “ ще се употребява от Софийския университет. Това съобщи пред публицисти в Народно събрание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Във връзка с прогнозата на опозицията, че ще се стигне до банкрут на болничното заведение, министърът съобщи, че това е мнение на опозицията. „ Аз имам над 60 лечебни заведения, от които най-малко половината имат задължения и си ги разсрочват и разплащат. Въпрос на положително ръководство и добър менидмжънт “, сподели още Ананиев.

По мотив терзанията, че няма да могат да се образоват студенти и специализанти, министърът съобщи: „ Как няма да остане? Нали концепцията е в последна сметка откакто страната в лицето на министъра на здравеопаването стане едноличен притежател на капитала, той да даде болничното заведение за ръководство на СУ. Цялата научна и клинична база, която има болница „ Лозенец “, ще се употребява за образование на студентите. Затова ме убедиха, че това е най-хубавият метод и аз одобрих общото мнение “, сподели Ананиев.

"С ректора на СУ се договорихме да подготвим дружно един план на контракт, който да представим пред академичното управление на СУ, с цел да не съществуват опасения, че надали не ще стане пленник на болница „ Лозенец “, разяснява още здравният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР