Цялата истина за световъртежа беше разкрита от популярният лекар и

...
Цялата истина за световъртежа беше разкрита от популярният лекар и
Коментари Харесай

Доктор Мясников разкри каква е причината за световъртежите

Цялата истина за световъртежа беше разкрита от известният доктор и ефирен водещ Александър Мясников.

Лекарят акцентира, че е значимо да се научим да разграничаваме световъртежа от други неразположения и да одобряваме съществено всички сходни сигнали на тялото.

„ Под замаяност имаме поради всичко! Всъщност световъртежът е “илюзорно ” положение, при което човек има чувство за въртене на тялото или близките предмети. Често е съпроводено от гадене, проблеми с очите, главоболие “, изясни Мясников.

Лекарят означи, че множеството аргументи за световъртеж са „ доброкачествени “ и вътрешното ухо постоянно е отговорно за появяването на присъщи признаци. Но въпреки всичко тези, с които това се случи, несъмнено би трябвало да се свържат с отоларинголог.

„ Замаяността рядко е признак на инсулт, само че все пак от време на време може да бъде признак на мозъчно-съдов случай “, сподели Мясников. Той акцентира, че световъртежът при пушачите, както и тези, които страдат от високи равнища на холестерол и захар, е сигнал за пробуждане.

Маслото от бял бодил е супер потребно

„ При заболяването на Мениер в кухината на вътрешното ухо се натрупва ненужно количество течност, което може да предизвика световъртеж “, добави телевизионният водещ.

Той посочи, че няма медикаменти, които да излекуват изцяло световъртежа, само че има медикаменти, които оказват помощ за възстановяване на положението.

Ако главата непрекъснато ви се върти, това не е просто замаяност, а проблеми с главата от друго естество, които експерт ще помогне да се разпознават, акцентира Мясников.

„ Понякога хората имат възприятието, че им се завива свят, когато се изправят внезапно. Не е тъкмо световъртеж, не е световъртеж. Това е спад на налягането, спад на съдовия тонус “, сподели лекарят в края на броя.

/Zdrave.to

Харесайте и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР