Цяла Великобритания и държавите от Общността на нациите - бившата

...
Цяла Великобритания и държавите от Общността на нациите - бившата
Коментари Харесай

Топовни салюти във Великобритания в памет на принц Филип

Цяла Англия и страните от Общността на нациите - някогашната Британска общественост, скърбят за принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет Втора умря в петък на 99 годишна възраст.

Англия е в печал, който ще продължи най-малко идващите осем дни. Точно на обяд английско време с 41 топовни салюта, по един на всяка минута, ще бъде отдадена почит на херцога на Единбург.

Салюти ще има в Лондон, Единбург, Кардиф и Белфаст, в Гибралтар и от военни кораби в морето. Оръдейни залпове бяха създадени и в Австралия

След като през вчерашния ден стотици хора започнаха да се стичат към Бъкингамския замък и замъка Уиндзор, с цел да почетат паметта на принца, държавното управление прикани да се съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост и британците да не се събират пред кралските резиденции.

На формалния уебсайт на английската монархия е основана онлайн книга за съболезнования, а молбата на фамилията е вместо с цветя хората да изкажат съчувствието си към кралското семейство като поддържат с дарения благотворителни дела.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР