Цяла Рига е залята от украински знамена, почти няма сгради

...
Цяла Рига е залята от украински знамена, почти няма сгради
Коментари Харесай

Петко Георгиев: Едва 20% от половин милионното руско население на Латвия подкрепя Путин

" Цяла Рига е залята от украински флагове, съвсем няма здания без тях. В Латвия има много бежанци както от Украйна, по този начин и на Русия. Руските коли имат на предното си стъкло съветско знаме. Едва 20% от половинмилионното съветско население на Латвия поддържа Путин ". Това съобщи журналистът Петко Георгиев от Рига пред.

Според него не би трябвало да разпореждаме прекомерно огромни очаквания на договарянията Русия - Украйна. " Нито една двете страни не би задоволена от помирение сега. Няма да се примирят със настоящето статукво. Много е мъчно да се мисли, че Крим, Донецк и Луганск ще върнат в Украйна, по-скоро Русия ще ги анексира ", показа той. И добави, че най-голямата война в Украйна е сред рускоезичното население на Украйна и съветските окупатори.

" Трябва да приказваме за фашисткия режим на Путин, съдбовно е, че имат руснаци, които живеят свободно в демократични страни, а народа в Русия да се съпоставя с тях. Това е серум против отровата на Путин ", счита Георгиев. По думите му броят на жертвите ще пораства. " Предателство е по отношение на нашите сътрудници от Европа да не даде военна помощ на Украйна ", уточни журналистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР