Цяла нощ полицейски кордон ограждаше пространството около паметника на Съветската

...
Цяла нощ полицейски кордон ограждаше пространството около паметника на Съветската
Коментари Харесай

Полицията цяла нощ охранява паметника на Съветската армия

Цяла нощ полицейски кордон ограждаше пространството към паметника на Съветската войска в столицата. Въпреки напрежението до съществени конфликти след футболния мач сред " Левски " и " Айнтрахт ", в четвъртък вечер, не се стигна. Мъж счупи бутилка, наоколо до монумента и беше неотложно арестуван от униформените.

След като в последната минута " сините " съумяха да изравнят резултата до 1:1, българските почитатели си потеглиха от трибуните удовлетворени.



Но напрежението към Паметника на Съветската войска през последните дни, както и заканата, отправена с плакати от трибуните - " Сгъвайте палатките, идваме по-късно ", накара Столична дирекция на вътрешните работи да стегне редиците си и да е в цялостна подготвеност за напора от последователи. Органите на реда съзнателно задържаха почитателите на немския тим на трибуните, до момента в който се изтеглят " сините ".



Междувременно излизащите почитатели на  " Левски " бяха посрещнати от компактен кордон униформени с палки и щитове, които не позволиха почитателите да преминат през Княжеската градина. Това ядоса както тези, които желаеха да доближат до монумента, по този начин и други, паркирали колите си оттатък полицейския кордон. А към палатковия лагер се бяха включили повече хора, включително Костадин Костадинов и последователи на " Възраждане ". 



На метри разстояние кордон служители на реда държеше недоволни, от образувания палатков лагер, надалеч от паметника. Редом с униформените бяха основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, шефът на Национална полиция гл. комисар Атанас Илков, както и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Мирослав Данаилов. От Столична дирекция на вътрешните работи увериха, че в случай че се постанова, ще останат цяла нощ на място, с цел да не се стигне до произшествия. 



На 17 август, след футболен мач, четирима души бяха арестувани поради това, че са хвърляли димки и са нанесли вреди по паметника на Съветската войска в София. Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова изиска засилено полицейско наличие към паметника поради футболната среща и митингите на политическите партии против демонтажа на монумента. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР