Цял свят яде пилешко месо. То е едно от най-предпочитаните,

...
Цял свят яде пилешко месо. То е едно от най-предпочитаните,
Коментари Харесай

Лекар бие тревога: Никога не яжте тази част на пилето

Цял свят яде пилешко месо. То е едно от най-предпочитаните, когато става въпрос за диети и здравословно хранене. То е източник на пълностоен протеин, нужен за вярното действие на човешкото тяло.
Въпреки това, има някои елементи от пилето, които не би трябвало да се употребяват.
Те включват пилешка кожа (поради нездравословни химикали, с които е третирана), бял дроб и трътка поради рисковите бактерии. За това предизвестява съветският ендокринолог доктор Елена Островская.
Лекарят разяснява, че с изключение на нездравословни мазнини, пилешката кожа може да съдържа и хлорни съединения. Това вещество се употребява за обработка на пилешко месо. С негова помощ продуктът устоя по-дълго.
"Пилешките дробчета се смятат за изключително нездравословни, тъй като могат да съдържат бактерии, които са доста сложни за заличаване с термична обработка. Става въпрос най-много за листерия ", добавя доктор Елена Островская.
Ендокринологът също по този начин предизвестява, че не би трябвало да се яде трътката на пилето. Тя може да съдържа патогенни бактерии в огромни количества. Освен това не се предлага да се злоупотребява с пилешки крилца, защото при готвенето им се употребява доста олио и огромно количество подправки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР