Цял живот се стремим към любов. Когато тя отсъства от

...
Цял живот се стремим към любов. Когато тя отсъства от
Коментари Харесай

Мъдра притча за любовта

Цял живот се стремим към обич. Когато тя отсъства от животът ни за дълго време, започваме да си задаваме въпроси: „ Как да я намерим? “, „ Защо не идва? “, „ Как да я притеглим към себе си? “, „ Къде бъркаме? “ и така нататък Списъкът е дълъг.

Мъдра алегория за любовта

Днес споделяме с вас една мъдра алегория за любовта, която ще ви разкрие какво е належащо, с цел да привлечете любовта в живота си.

Какво желае любовта, съгласно тази мъдра алегория?

В едно село живеел възрастен и почитан влъхва. Той бил прочут и отвън родината си, тъй като давал най-мъдрите препоръки. Ето за какво, хората идвали за помощ при него от цялостен ​​свят.

Един ден при него дошъл млад мъж, който изглеждал доста сгънат и обезверен.

– Споделете нещастието си, младежо! – споделил мъдрецът. – Защо си толкоз тъмен?

– Тъжен съм, тъй като диря обич от доста години и в никакъв случай не съумявам да я намеря. Опитах всевъзможни способи да се срещна с нея, само че безрезултатно. Кажете ми, мъдри учителю, какво да направя, с цел да пристигна най-сетне това вълшебно възприятие и при мен?

– Любовта, сине мой, е като пеперуда. Ако я преследваш, тя отлита. Но, в случай че останеш някъде на безшумно и умерено място, скоро тя ще дохвъри към теб, а по-късно ще кацне на рамото ти.

– Учителю, това не дава отговор на въпросът ми! Какво би трябвало да направя, с цел да накарам любовта да пристигна при мен?

– Не е нужно да правиш нищо, синко. Живей умерено, радвай се на животът, без да мислиш какво те изтезава. Запомни едно, младежо:

Успокой душата си, любовта ще почувства това и сама ще те откри!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР