Цветята много често казват повече от това, което сами се

...
Цветята много често казват повече от това, което сами се
Коментари Харесай

Цветята и техните тайни послания

Цветята доста постоянно споделят повече от това, което сами се осмеляваме да кажем. От епохи те носят друга символика, която доста пъти се е променяла, само че са останали някои общи послания.

Езикът на цветята е бил най-популярен по времето на викторианската ера, когато са се водили т.нар „ цветни “ флиртове - посредством послания с разнообразни цветя.

Е, в днешно време нещата доста са се трансформирали, само че въпреки всичко има избран етикет, с който е хубаво да се съобразим, когато подаряваме цветя.

Броят на цветята

Цветята в букета би трябвало да бъдат нечетен брой, в случай че мотивът не е погребален - тогава цифрата би трябвало да е четно. Също по този начин особеното количества цветя има друго алегорично значение: Три броя – почитание
Пет броя – самопризнание
Седем броя – обич
Девет броя – боготворене

Особено значение има единицата. Тогава то показва особена връзка сред мъжът и дамата: „ Ти си моята единствена “.-->

Не хубаво да се подаряват сухи цветя, в случай че не са предопределени за декорация на офис, защото се счита, че символизират тъга.

Съобразете букета с мотива. На по-пищни празненства е признато да се подаряват по-големи композиции.
 Американци ще сключат брак половин век, откакто са се развели ThinkStock/Getty Images
Не подценявайте цвета на цветята

Червеният цвят работи стимулиращо и с него би трябвало да се внимава, а лилавият въздейства успокояващо и отпуска напрежението. Жълтият, който се асоциира със слънцето, усъвършенства настроението, носи наслада и топлота, той е цветът на общуването, интензивността и откритостта. Оранжевото е цветът на оптимизма. Зеленото от време на време се подценява и се възприема единствено като аранжировка при букетите, само че не трябва да е по този начин - този цвят се свързва с природата и с чувството за успокоение. Синьото е цветът на покоя, а розовото дава възприятие на наслада. Бялото значи цялостна неприкритост, само че в случай че се подарява букет с бели цветя, би трябвало да се има поради, че в някои страни в Азия това е погребален цвят.
 рози ThinkStock/Getty Images
Какви цветя да изберете

З а младо момиче – може да ѝ подарите неразцъфнали цветя. Това акцентира очарованието на младостта. Оттенъците би трябвало да са светли, от розово до синьо, според от това, какво значи момичето за вас.

Избирайки букет за обичаната жена е належащо да изхождате от нейните желания и вашите взаимоотношения. Разберете какви цветя харесва тя.

Ако желаете да извършите предложение за брак , изберете бели цветя – те се подаряват при годеж.

Добър вид за майка или баба е цвете в саксия - петунии, циклами, бегонии и други. Това е автентично, красиво и въплъщава родствените връзки.

Относно сътрудниците , с които постоянно поддържате другарски връзки, то удачно ще е да подарите обичайните лалета или да вземем за пример изящните и свежи зюмбюли, които да поставите на работното място, където дълго ще радват притежателя си.

Когато подарявате цветя , би трябвало да обърнете внимание на тяхната символика, защото имат собствен език, с който предават вашите послания.
 Ако отделим време ThinkStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР