Цветовете и живостта на изображенията изглеждат невероятни за E Ink

...
Цветовете и живостта на изображенията изглеждат невероятни за E Ink
Коментари Харесай

Цветните E Ink дисплеи се доближават до качеството на LCD


Цветовете и живостта на изображенията наподобяват невероятни за E Ink екран
(снимка: E Ink)

Производителят на екрани с електронно мастило E Ink вкарва нова серия цветни модели S pectra 6, които се чакат в крайни артикули през 2024 година Качеството на цветовете и живостта на изображенията са невероятни за E Ink екран.

Цветните изображения върху Spectra 6 не са толкоз разнообразни от картина на LCD екран. Ако екраните Spectra 6 се появят в четците на книги, това ще бъде сериозен пробив в качеството. Но към този момент новите екрани се нареждат като „ digital signage ” екрани, тъй като макар красивата картина, работят постепенно и са скъпи.
още по темата
E Ink не разкрива механически детайлности за екраните Spectra 6. Известно е, че във всяка микрокапсула на екрана ще има повече цветове микросуспензия – цветни частици, плаващи в разтвор на особено масло.

В новите генерации цветни екрани E Ink всяка микрокапсула (може да се смята за пиксел) съдържа микросуспензия от четири цвята: бяло, жълто, магента и циан. Микрокапсулите на Spectra 6 съдържат микросуспензия от шест обособени цвята, което ще разшири палитрата от изображения.

На рекламните фотоси на екраните Spectra 6 цветовете наподобяват доста ярки. Контрастът на новите артикули също е мощен. Твърди се, че контрастното съответствие е 30:1, два пъти повече от черно-белите екрани на E Ink и към три пъти по-високо от предходното потомство цветни екрани.

Плътността на пикселите доближава 200 dpi, макар че зависи от диагонала на екрана. Какви ще бъдат диагоналите към момента не е известно. Те могат да бъдат както огромни, по този начин и дребни на равнището на електронните етикети с цени.

Плътността на пикселите в новите E Ink екрани Spectra 6 доближава 200 dpi
(снимка: E Ink)

Основният минус на екраните с цветно електронно мастило е бавното освежаване на екрана, което може да отнеме до няколко минути. За да реши този проблем, E Ink стартира да основава електроника, която актуализира единствено дребна част от изображението, правейки го да мига, да вземем за пример, с цел да притегли клиенти.

Към момента E Ink предлага две нови генерации цветни екрани за електронни книги – Kaleido 3 и Gallery 3 надлежно с 4K и 50K по едно и също време показвани цветове. Очевидно екраните Spectra 6 ще обезпечат още повече цветове и нюанси – това ще бъдат в действителност ярки цветове, каквито няма нито Kaleido 3, нито Gallery 3
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР