Цветът на жълтъка е от ключово значение за качеството на

...
Цветът на жълтъка е от ключово значение за качеството на
Коментари Харесай

Преди да изядете дадено яйце, обърнете внимание на цвета на жълтъка му

Цветът на жълтъка е от основно значение за качеството на яйцето.

Преди към 100 години учените откриват, че той с помощта на него можем да научим какво количество каротиноиди съдържа продуктът. Това са антиоксиданти, които спомагат за образуването на витамин А, който пък от своя страна прилича положението на костите ни. Общо взето – колкото по-богат е цветът на жълтъка, толкоз повече хранителни субстанции съдържа той.

Естествено, всичко зависи от метода, по който е била хранена кокошката. Ако диетата й е била основана главно на жито, то жълтъкът ще е с бледожълт цвят. Ако е приемала и царевица, растения и инсекти, то можем да чакаме жълтък с по-оранжев нюанс.

Някои огромни ферми за яйца употребяват специфична канара с 15 разнообразни жълто-оранжеви оттенъци, чрез които дефинират качеството нас воя артикул.

Като цяло за предпочитане е да консумираме яйца, които имат блестящо оранжев жълтък, защото те съдържат най-вече химикали, потребни за тялото ни.

Понякога обаче бледите жълтъци са вследствие от сезонните промени. През зимата цветът им постоянно избледнява поради релативно дребните количества храна, които кокошките одобряват по това време. В множеството случаи обаче бледият цвят е индикация за нискокачествени яйца и неприятно здравословно положение на кокошките, които са ги снесли. Този вид артикули не дават нужните хранителни стойности за тялото ви.

Винаги би трябвало да проверявате качеството на яйцата, като четете деликатно описанието по кутиите. Обръщайте внимание на съществуването на каквито и да синтетични оцветявания, които са били добавяни, и купувайте артикули само от надеждни снабдители, за които знаете, че се грижат добре за своите кокошки.

Източник: BrightSide

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР