След три десетилетия, продавайки домашно приготвени хлебчета по улиците на

...
След три десетилетия, продавайки домашно приготвени хлебчета по улиците на
Коментари Харесай

В бързо застаряващия Китай милиони не могат да си позволят да се пенсионират

След три десетилетия, продавайки домашно приготвени хлебчета по улиците на китайския град Сиан, 67-годишният Ху Декси би желал да понижи темпото.

Вместо това Ху и по-голямата му брачна половинка са се преместили в края на Пекин, където се разсънват в 4 часа сутринта всеки ден, с цел да подготвят пакетирания си обяд, след което пътуват за повече от час до комерсиалния център в центъра, където всеки от тях печели 4000 юана (514 евро) месечно, като работят на 13-часови смени като чистачи.

Алтернативата за тях и доста от 100-те милиона селски мигранти, достигащи пенсионна възраст в Китай през идващите 10 години, е да се върнат в своите село и живеят от дребна плантация и месечни пенсии от 123 юана (15 евро).

„ Никой не може да се грижи за нас “, сподели Ху, продължавайки да мие пода. „ Не желая да бъда в тежест на двете си деца, а страната ни не ни дава нито стотинка. “

Поколението, което се стичаше в китайските градове в края на предишния век, изграждайки инфраструктурата и личен състав във...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР