Цветът и дължината на косата са свързани, когато става въпрос

...
Цветът и дължината на косата са свързани, когато става въпрос
Коментари Харесай

Кой цвят коса е най-привлекателен и кога?

Цветът и дължината на косата са свързани, когато става въпрос за нейната прелест.  Ново проучване откри, че по-светлата и по-дългата коса карат дамите да наподобяват по-привлекателни, като светлата коса е била доста обвързвана с по-силна прелест, младост и здраве. Но в откритието има значими елементи за този факт.

Така да вземем за пример, русата коса, която е била със междинна дължина и била оценена като по-привлекателна от дългата руса коса. А дългата черна коса е била оценена като по-привлекателна от приблизително дългата черна коса. “Нашите резултати демонстрират, че светлите коси, като руса и ярко кафява, когато са съпоставени с тъмните коси, като черна и мрачно кафява, са свързани с визията за младост, здраве и прелест и дават доста по-положителни упования за връзка и наставнически капацитет ”, изясняват от екипа, провел проучването.

За неговите цели са били изследвани 110 мъже, на които са им били показани фотоси на дами, които са били с друго оцветени коси, които са варирали и по дължина. Цветовете са били русо, кафяво и черно, а дължините са били къси, междинни и дълги. Участниците са били помолени да оценят капацитета на дамите за връзка, както и тяхната възраст, здраве и наставнически капацитет. Резултатите са подкрепяли еволюционните теории.

“Косата, която наподобява здрава и мощ показва общо физическо здраве, което пък на собствен ред показва качествата за зачеване и изнасяне на дете. Понеже косата е по-дебела, здрава и пораства по-бързо при младите дами на възраст от 16 до 24 години е обикновено да се чака, че младите дами ще носят косите си по-дълги в сравнение с старите дами и ще изпратят по-силен сигнал за репродуктивния капацитет. ”

По сходен метод от еволюционна вероятност, русата коса е алармирала младост, защото косата потъмнява последователно с възрастта, до момента в който стане бяла. Според други проучвания русата коса има юношески резултат единствено до момента в който дамите са под 40 години. Съществуват също по този начин и доказателства, че желанията към светла или  тъмна коса зависят и от това, какъв брой доминира даденият цвят в региона, където е направено изследването.  Оказва се, че мъжете избират русата коса повече в региони, където тя доминира естествено. 

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР