Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет

...
Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Цветанка Минчева застава начело на УС на Съвета на жените в бизнеса

Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на „ УниКредит Булбанк “, застава отпред на Управителния съвет на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ). Кандидатурата й за ръководител на съвета на най-успешната дамска бизнес организация беше гласувана единомислещо на извършеното на 15 юни общо заседание на организацията, оповестиха от кредитната институция.

Досегашният ръководител на Управителния съвет на СЖББ Боряна Манолова, основен изпълнителен шеф на Siemens България, Северна Македония и Украйна, изпълняваше тази роля от самото основаване на организацията. Сега, след приключването и на втория й мандат, тя ще продължи да бъде част от управителния екип на организацията за обезпечаване на последователност.

Като нови членове на Управителния съвет влизат и още две дами, които са изявени професионалистки – Дора Стрезова-Николова, изпълнителен шеф на „ Кока-Кола България “ и Румяна Вълканов, ръководител на борда на шефовете на „ Енерджи МТ “ ЕАД.

„ Благодаря за доверието. Пред всички настоящи и нови членове на съвета се наемам да работя за триумфа на нашата организация и най-много за концепцията, която стои зад основаването й, а точно - поощряване на женското водачество, което носи изгода на цялото общество и е нужната съставна част да върви стопанската система ни напред “, разяснява Цветанка Минчева. „ Заедно с целия екип на съвета - административния ни шеф, членовете на Управителния съвет и всички доброволци от работните групи, ще продължим да развиваме към този момент наложените начинания като стратегия BASE, Лидерска академия, Националната стажантска стратегия. Ще развиваме и напълно нови като да вземем за пример взаимната ни самодейност с Европейска инвестиционна банка - Националните ни награди за вдъхновяващи достижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване “, добави тя.

„ За мен е наслада да предам председателството на съвета на Цветанка Минчева и съм сигурна, че в нейно лице ще имаме мощен водач в устрема ни като организация да насърчаваме професионалното израстване на дамите. Казвам топло добре пристигнали в нашия екип и на Дора Стрезова-Николова и Румяна Вълканов, на които разчитаме за нова сила и хрумвания, които да спомогнат за развиване на нашата обща идея “, означи Боряна Манолова.

Съветът на дамите в бизнеса в България е съдружие, чиито съществени цели са одобряване и разпространение на положителните практики и стратегии за насърчаването на професионалното развиване на дамите в дребния и междинен бизнес. Тя подкрепя израстването им в мениджърски позиции, поддръжка на младите експерти, за осъществяване на капацитета им в България и развиване на планове за одобряване на бизнеса и развиване на гении в разнообразни бизнес сфери. Сдружението сплотява над 150 корпоративни и самостоятелни членове - мениджъри със стабилен опит в региона на ръководството и корпоративната просвета, технологиите и образованието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР