Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет

...
Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет
Коментари Харесай

Цветанка Минчева застава начело на УС на Съвета на жените в бизнеса

Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, застава отпред на Управителния съвет на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ).

Кандидатурата й за ръководител на УС на най-успешната дамска бизнес организация беше гласувана единомислещо на извършеното на 15 юни Общо заседание на организацията.

Досегашният ръководител на УС на СЖББ Д-р инж. Боряна Манолова, основен изпълнителен шеф на Siemens България, Северна Македония и Украйна, изпълняваше тази роля от самото основаване на организацията. Сега, след приключването и на втория й мандат, тя ще продължи да бъде част от управителния екип на СЖББ за обезпечаване на последователност.

Като нови членове на УС на СЖББ влизат и още две дами, които са изявени професионалистки – Дора Стрезова-Николова, изпълнителен шеф на Кока-Кола България и доктор Румяна Вълканов, Председател на борда на шефовете на „ Енерджи МТ “ ЕАД.

„ Благодаря за доверието. Пред всички настоящи и нови членове на Съвета се наемам да работя за триумфа на нашата организация и най-много за концепцията, която стои зад основаването й, а точно – поощряване на женското водачество, което носи изгода на цялото общество и е нужната съставна част да върви стопанската система ни напред “, разяснява Цветанка Минчева.

„ Заедно с целия екип на Съвета – административния ни шеф, членовете на УС и всички доброволци от работните групи, ще продължим да развиваме към този момент наложените начинания като стратегия BASE, Лидерска академия, Националната стажантска стратегия и ще развиваме и напълно нови като да вземем за пример взаимната ни самодейност с Европейска инвестиционна банка - Националните ни награди за вдъхновяващи достижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване “, добави тя.

„ За мен е наслада да предам председателството на Съвета на Цветанка Минчева и съм сигурна, че в нейно лице ще имаме мощен водач в устрема ни като организация да насърчаваме професионалното израстване на дамите. Казвам топло добре пристигнали в нашия екип и на Дора Стрезова-Николова и доктор Румяна Вълканов, на които разчитаме за нова сила и хрумвания, които да спомогнат за развиване на нашата обща идея “, сподели доктор инж. Боряна Манолова.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР