Цветанка АндрееваТази сутрин той (Стефан Янев) обясни, че философията на

...
Цветанка АндрееваТази сутрин той (Стефан Янев) обясни, че философията на
Коментари Харесай

Проектът на Янев е опасен, превръща България в плячка, в зона на влияние на Путин

Цветанка Андреева

Тази заран той (Стефан Янев) изясни, че философията на идната му партия стъпва на тезата за края на либерализма.

Путин също счита, че демократичния свят е провален и разпадащ се. Затова и той ще ни завладее в нов химеричен честен имперски ред. Идеологията на Путин се нуждае от политически сътрудници и съдружници, с цел да подсигурява геополитическата си агресия.

За Стефан Янев към този момент нямало ляви и дясни ориентири, само че има някаква общественост, която търси нов политически план.

Янев предлага да съчетае в идеология соц носталгията и източения консерватизъм, фиктивен от кремълските мислители, като контраст на Западния свят.

Генералът от дълго време потегли по този идеологично-практичен път. От герой против придобиване на натовски изтребители, до открита опозиция против съдружниците ни.

Янев е следващото политическо крило на президентството. Няма грандиозна политическа цел, само че би могъл комфортно да обере носталгици от третата възраст, радикалите на Копейкин и националисти от балкански вид. В това към този момент има тактика. Той ще е подобаващ съдружник за Българска социалистическа партия и в случай че има още заблудени градски демократи, харесали Манолова и избрали Радев.
Като електорално въздействие Янев явно няма ресурса да е новият избавител, само че като политически наличие той ще има легитимността да вкара на институционално равнище въпроси, като излизането ни от НАТО.

Проектът Янев е рисков в подтекста на почналата война на Путин, в която източна Европа и България би трябвало да са негова плячка, негова зона на въздействие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР